Κυριακή 23, Οκτωβρίου 2016 3:20

Κι όμως, τα video games επιδρούν και θετικά στα παιδιά

video_games_kidsΕνας γονιός πιθανότατα να είναι καχύποπτος απέναντι σε μία τέτοια δήλωση, όμως, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η καθημερινή περιορισμένη ενασχόληση με τα video games, μπορεί να έχει και θετική επίδραση στην ανάπτυξη των παιδιών.

Τα ευχάριστα νέα για τους μπόμπιρες έρχονται από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Κι ενώ οι πιτσιρικάδες και οι έφηβοι – όπως συμβαίνει πολύ συχνά – θέλουν να παίζουν video games, οι γονείς τους έχουν αντίθετη άποψη. Για να δούμε αναλυτικά τί συμβαίνει.

Οι επιστήμονες – που δημοσίευσαν την έρευνά τους στο επιστημονικό περιοδικό Pediatrics – ανακάλυψαν ότι τα παιδιά που παίζουν κάθε μέρα video games για διάστημα 1 ώρας και όχι περισσότερο είναι πιο καλά προσαρμοσμένα από όσα δεν παίζουν καθόλου. Αντίθετα όμως τα παιδιά που παίζουν σε κονσόλες για περισσότερες από 3 ώρες την ημέρα δήλωσαν ότι ήταν λιγότερο ευχαριστημένα με τη ζωή τους γενικότερα.

VideoGame.jpg2Οι επιστήμονες ανέλυσαν βρετανικές έρευνες που περιελάμβαναν 5.000 παιδιά από 10 ως 15 ετών. Τα 3 στα 4 δήλωσαν ότι παίζουν video games κάθε μέρα. Στη συνέχεια τα ρώτησαν πόση ώρα παίζουν καθημερινά και κατόπιν βαθμολόγησαν διάφορους παράγοντες όπως το πόσο ευχαριστημένα ήταν με τη ζωή τους, τον βαθμό υπερκινητικότητας και ελλειμματικής προσοχής, πόσο πιθανό ήταν να βοηθήσουν ανθρώπους με δυσκολίες αλλά και πώς τα πήγαιναν με τους συνομηλίκους τους. Οι απαντήσεις συνδυάστηκαν με τα επίπεδα ψυχολογικής και κοινωνικής προσαρμογής των εν λόγω παιδιών.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι τα παιδιά που ανέφεραν ότι έπαιζαν μέχρι 1 ώρα καθημερινά ήταν πιο ευχαριστημένα με τη ζωή τους και είχαν καλύτερα επίπεδα θετικής κοινωνικής διαδραστικότητας, ακόμα και από τα παιδιά που δεν έπαιζαν καθόλου. Η εν λόγω ομάδα είχε και λιγότερα προβλήματα με υπερκινητικότητα και συναισθηματικά ζητήματα.

Ο Δρ. Przybylski, επικεφαλής της έρευνας, εξήγησε ότι μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι γι’ αυτό. Μία πιθανή εξήγηση είπε ότι μπορεί να είναι ότι τα παιδιά που παίζουν video games μοιράζονται μία κοινή γλώσσα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 

Διακοπές με παιδιά! Οργανώσατε σωστά το φαρμακείο σας;

Απλές συμβουλές για ασφαλή κολύμβηση των παιδιών

Η ιστορία του «παιδιού- χελώνα» με το τεράστιο καβούκι στην πλάτη του VIDEO

Πόσο φυσιολογικά μεγαλώνει ένα παιδί με ομοφυλόφιλους γονείς;