Πέμπτη 20, Οκτωβρίου 2016 21:34

Σε συναγερμό το ΚΕΕΛΠΝΟ για τον ιό Έμπολα- σκληρό VIDEO από την Αφρική

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες το ύποπτο κρούσμα που κινητοποίησε τις υγειονομικές αρχές, δεν ήταν φορέας του ιού, αλλά έπασχε από ελονοσία. Αμέσως ακολουθήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα που αφορούν σε τέτοιες περιπτώσεις. Το άτομο μεταφέρθηκε σε ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα στο ΣΩΤΗΡΙΑ. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι τελικά έπασχε από ελονοσία. Πρόκειται για Έλληνα που επέστρεψε από το Λάγος και είχε ύποπτα συμπτώματα.

Πάντως μέχρι στιγμής στις χώρες της Δυτικής Αφρικής, η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει. Τις τελευταίες εβδομάδες τουλάχιστον 1000 άνθρωποι πέθαναν χτυπημένοι από τον ιό Έμπολα. Ο ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) δια στόματος της γενικής Διευθύντριας, Μάργκαρετ Τσάν, ανακοίνωσε ότι μπαίνει στη φάση του κόκκινου συναγερμού και κήρυξε τις χώρες της Δυτικής Αφρικής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. «Η σημερινή επιδημία είναι η σοβαρότερη των τελευταίων 40 ετών από τότε δηλαδή που εντοπίστηκε ο Έμπολα για πρώτη φορά στους ανθρώπους. Αυτό, οφείλεται εν μέρει σε αδυναμίες των χωρών που έχουν πληγεί μέχρι τώρα, με τα συστήματα υγείας τους να είναι ανεπαρκή και με ελλείψεις σε ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους. Οι χώρες που έχουν πληγεί από την επιδημία απλώς δεν διαθέτουν τη δυνατότητα να χειριστούν από μόνες τους μία κρίση τέτοιων διαστάσεων και τόσο πολύπλοκη.» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Τσαν.

Σε ότι αφορά στη χώρα μας, δόθηκαν εντολές στους συνοριοφύλακες να τηρούν όλους τους όρους υγειονομικής προστασίας και οτιδήποτε ύποπτο διαπιστώσουν να το αναφέρουν στις αρμόδιες υπηρεσίες. Άμεσα το ΚΕΕΛΠΝΟ θα αποστείλει ειδικές φόρμες, γάντια και μάσκες για την προστασία τους.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο με άνδρα να πεθαίνει στη μέση του δρόμου χτυπημένος από τον Έμπολα

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΠΡΟΣΟΧΗ μην πιάνετε τις αποδείξεις με γυμνά χέρια- διαβάστε τι μπορεί να πάθετε

Τα 5 μεγάλα λάθη που κάνουμε όταν πλενόμαστε (video)

Γιατί τα παιδιά κινδυνεύουν για 72 ώρες, μετά από ένα περιστατικό πνιγμού;

Σας αρέσει ο σολομός; Διαβάστε τι εντόπισαν επιστήμονες και ξανασκεφτείτε το