Τρίτη 25, Οκτωβρίου 2016 8:38

Τα μυστικά ενός επιτυχημένου facelifting, όπως τα εξομολογούνται οι πλαστικοί χειρουργοί

facelift2.gif9Επιτυχημένο facelifting, θεωρείται αυτό, που κάνει το άτομο το οποίο υποβλήθηκε σε μια τέτοια επέμβαση, να δείχνει ανανεωμένο, χωρίς ρυτίδες, ξεκούραστο και “φρέσκο” χωρίς όμως να έχουν αλλοιωθεί τα χαρακτηριστικά του. Πώς όμως μπορεί να επιτευχθεί αυτό;

Όπως μας εξηγεί ο πλαστικός & επανορθωτικός Χειρουργός Νεκτάριος Ντουντουλάκης, το πρόσωπο χωρίζεται σε τρία μέρη:

- το πάνω που αφορά στο μέτωπο και τα φρύδια,Facelifting_4

- το μέσο που αφορά στα μάτια, τη μύτη και τα χείλη και

- το κάτω που περιλαμβάνει το πηγούνι και το λαιμό.

“Το ποια από αυτές τις τρεις περιοχές θα “χαλάσει” πρώτη, είναι καταγεγραμμένο μέσα στα γονίδια του κάθε ενός από εμάς», υποστηρίζει ο πλαστικός χειρουργός και συμπληρώνει « Η γήρανση του προσώπου δεν συμβαίνει απαραίτητα ταυτόχρονα και στις τρεις περιοχές του προσώπου. Ωστόσο ο στόχος μας σε κάθε επέμβαση ρυτιδοπλαστικής, το γνωστό σε όλους μας, ligting, είναι να δώσουμε στο πρόσωπο την ομορφιά της ηλικίας του, αφαιρώντας τις ρυτίδες και την περίσσεια δέρματος ή λίπους, χωρίς ωστόσο να αλλοιώσουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου στην προσπάθεια να του ξαναδώσουμε την χαμένη νεότητα”.

 

 Facelifting_4.jpg1Ο χρόνος ανάρρωσης μετά από μια τέτοια επέμβαση, είναι μόλις λίγες ημέρες και πάντα εξαρτάται από την έκταση του προβλήματος και την χειρουργική τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί για να αντιμετωπιστεί. “ Όπως όλα τα χειρουργεία της πλαστικής χειρουργικής, το facelift, εφόσον γίνει από έμπειρα χειρουργικά χέρια, δεν έχει πόνο” προσθέτει ο κος Ντουντουλάκης.

“Συνήθως το lifting χρειάζεται να συνδυαστεί με βλεφαροπλαστική, στον ίδιο χειρουργικό χρόνο, προκειμένου να επιτευχθεί η γενικότερη ανανέωση του προσώπου.

Τα ράμματα που χρησιμοποιούνται δεν είναι εμφανή και δε χρειάζεται να εξαιρεθούν”.

 

Η αλλαγή που σημειώνεται στο πρόσωπο της ενδιεφερόμενης ή του ενδιαφερόμενου αν και είναι άμεσα εμφανής, δεν είναι η τελική. Το πρόσωπο θα πάρει την τελική του μορφή μέσα σε διάστημα λίγων μηνών κατά το οποίο, θα φαίνεται σαν να “ομορφαίνει” όλο και περισσότερο μέρα με τη μέρα.

facelift2.gif7Όσο για τις ουλές; Όπως αναφέρει ο κος Ντουντουλάκης : “είναι καλά κρυμμένες μέσα στο τριχωτό της κεφαλής και πίσω από τα αυτιά. Οι ουλές που γίνονται σε εμφανή σημεία, εξαφανίζονται τελείως με τη βοήθεια των θεραπευτικών laser. 
Αυτού του τύπου οι επεμβάσεις γίνονται με τοπική αναισθησία ή μέθη. Κατά περίπτωση μόνο, πραγματοποιούνται με γενική αναισθησία”.

 

Ενδεδειγμένη ηλικία γι’ αυτή την επέμβαση δεν υπάρχει. Επίσης οι αισθητικές επεμβάσεις δεν απευθύνονται μόνο σε διάσημους, ή σε τηλεοπτικούς αστέρες. Και φυσικά δεν απευθύνονται μόνο στις γυναίκες. Δεν είναι λίγοι οι άντρες που επιλέγουν να κάνουν facelifting, τόσο για κοινωνικούς όσο και για επαγγελματικούς λόγους.

“Είναι γεγονός πάντως ότι στην δεκαετία των 40, αρχίζουν τα χαρακτηριστικά μας να αλλάζουν. Οι ρυτίδες μας γίνονται πιο βαθιές, τα βλέφαρα πέφτουν, τα μάγουλα “αδειάζουν” και δείχνουν να “κρεμάνε”. Εκείνο που συστήνουμε λοιπόν είναι αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τα σημάδια του χρόνου στο δέρμα σας, να τα αντιμετωπίσετε άμεσα. Πριν μπουν πιο “μέσα” σας και σημαδέψουν όχι μόνο τη διάθεση σας, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο εσείς, βλέπετε τον εαυτό σας!”

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 

Vampire Lift : Οταν ο δέρμα σας διψάει για αίμα…Δείτε φωτο με επώνυμες, να κάνουν αναγέννηση προσώπου με…αιμοπετάλια

Ανόρθωση λαιμού (neck lift) με τη χρήση βλαστοκυττάρων

Τα 5 μεγάλα λάθη που κάνουμε όταν πλενόμαστε (video)

Πως ήταν και πως έγιναν: Όταν οι πλαστικές προσώπου δεν πετυχαίνουν ΦΩΤΟ