Παρασκευή 28, Οκτωβρίου 2016 17:53

Διαβάστε αναλυτικά τις παρενέργειες των παράνομων αναβολικών στα γυμναστήρια

mis1

Τα αναβολικά στεροειδή είναι κυρίως συνθετικά παράγωγα της τεστοστερόνης. Στους άντρες, η τεστοστερόνη παράγεται από τους όρχεις. Οι επιστήμονες μόλις το 1920 απομόνωσαν την ουσία αυτή σε εργαστήριο και από το 1935 ξεκίνησε η παραγωγή των συνθετικών παραγώγων. Σήμερα βέβαια υπάρχει ολόκληρη βιομηχανία σε παγκόσμια κλίμακα με δισεκατομμύρια ευρώ κέρδος κάθε χρόνο. Ποιοι είναι οι πελάτες; Κυρίως νέοι από γυμναστήρια που δίχως ιατρική επίβλεψη θέλουν να χτίσουν ένα μυώδες, ή υπερ- φυσικό κορμί.

 Οι επιπτώσεις είναι πολλές:

Στους άνδρες:

Παρουσιάζεται ακμή, αυξημένη επιθετικότητα και σεξουαλική διάθεση. Όμως χρήση για μεγάλο διάστημα μπορεί να προκαλέσει στειρότητα και ανικανότητα, αναστολή της σπερματογένεσης, συρρίκνωση και σκλήρυνση των όρχεων, νεφρική βλάβη, γυναικομαστία, αλωπεκία, υπερτροφία προστάτη, μειωμένη παραγωγή ενδογενούς τεστοστερόνης και γοναδοτροπινών.

Στις γυναίκες:

Πάλι δερματική ακμή, ενώ συχνά αναπτύσσουν ανδρικά χαρακτηριστικά όπως έντονη τριχοφυΐα στο πρόσωπο και στο σώμα, βάθυνση του τόνου της φωνής, διαταραχές εμμήνου ρύσεως, αυξημένη επιθετικότητα και σεξουαλική διάθεση, υπερτροφία κλειτορίδας, συρρίκνωση του στήθους, αλωπεκία ανδρικού τύπου, πολύ αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης, μειωμένα επίπεδα ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης.

steroeidi1

Στους εφήβους:

Ακμή όχι μόνο στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα. Οι έφηβες αποκτούν ανδρογενή σωματοκατασκευή, και αναστολή της σωματικής ανάπτυξης εξαιτίας της πρώιμης σύγκλισης των επιφύσεων των οστών.

Άνδρες γυναίκες και έφηβοι που κάνουν στα γυμναστήρια χρήση τέτοιων ουσιών από μόνοι τους, επειδή τους το σύστησε ένας φίλος ή ο «χτισμένος» γυμναστής τους, μπορεί να πάθουν:

steroeidi2

 Καρδιαγγειακές βλάβες: Σχηματισμός θρόμβων, αυξημένη πίεση αίματος, υπέρταση, ταχυκαρδία, καρδιακή προσβολή, υπερινσουλιναιμία.

 Ενδοκρινικές βιοχημικές διαταραχές: Μειωμένη ανοχή στη γλυκόζη, αλλαγές στο λιποπρωτεϊνικό προφίλ (αλλαγές στο ισοζύγιο HDL / LDL), αυξημένα επίπεδα τριγλυκεριδίων.

 Ηπατικές βλάβες: Ηπατίτιδα, καρκίνος, ίκτερος, ηπατοκυτταρικό αδένωμα.

 Άλλες βλάβες: Νανισμός (πολύ μικρό ύψος).

Ψυχολογικές παρενέργειες: Κατάθλιψη, ερεθιστικότητα, αδυναμία συγκέντρωσης, επιθετικότητα, βιαιότητα, παράνοια, υπερδιέγερση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποια γυναίκα φτάνει ευκολότερα σε οργασμό;

H αντίδραση ενός 3χρονου κωφού παιδιού, που ακούει για πρώτη φορά τη φωνή του πατέρα του VIDEO

Success stories: 12 γυναίκες φωτογραφίζονται πριν και μετά το εντυπωσιακό αδυνάτισμά τους. (ΦΩΤΟ)

Γνωρίζετε τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες της … καρπουζοθεραπείας;