Παρασκευή 28, Οκτωβρίου 2016 14:06

Συναγερμός στο ΚΕΕΛΠΝΟ απο δάγκωμα νυχτερίδας σε 60χρονο

Israeli researcher Noam Tzvikel holds a bat in a laboratory at Tel Aviv University during an examination of the changes in the its nose structure, which reflect the focus, direction and width of its sonar beam, July 23, 2012. Israeli researchers aim to reveal the secrets of bats to shed more light on the behaviour and cognition of the species. They hope their findings could pave the way for new and improved radar systems and robotic technologies.  Picture taken July 23, 2012. REUTERS/Nir Elias (ISRAEL - Tags: SCIENCE TECHNOLOGY ANIMALS)Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Δευτέρας στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, όπου προσήλθε ένας 60χρονος από τον Καρδαμά, τον οποίο είχε δαγκώσει νυχτερίδα.

Ο 60χρονος, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, είχε επιχειρήσει να πιάσει τη νυχτερίδα που είχε μπει μέσα στο σπίτι του, τα κατάφερε και αυτή τον δάγκωσε σε τρία δάχτυλα στα δύο χέρια.

Μάλιστα ο 60χρονος έφτασε με τη νυχτερίδα στα χέρια στο νοσοκομείο, αγνοώντας την σοβαρότητα και την επικινδυνότητα του περιστατικού.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, ενημερώθηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ, όπου έγινε γνωστό πως επρόκειτο για το πρώτο περιστατικό με νυχτερίδα για τη φετινή χρονιά στη χώρα.

Δόθηκαν οδηγίες και ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για να βρεθεί και να χορηγηθεί η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή στον 60χρονο ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Μάλιστα φαρμακοποιός ξεκίνησε από το νοσοκομείο του Ρίου της Πάτρας, που αποτελεί σημεία αναφοράς στην περιοχή για τέτοια περιστατικά, μεταφέροντας τα φαρμακευτικά σκευάσματα στο νοσοκομείο Αμαλιάδας για να προλάβουν τη χορήγηση στον ασθενή (και την «έγραψε» και η Τροχαία στο δρόμο στην προσπάθειά της να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος).

Ο ασθενής αποχώρησε στις 2,30 το πρωί από το νοσοκομείο και παρακολουθείται η κατάσταση της υγείας του.

Το περιστατικό χαρακτηρίζεται ως σοβαρό, μιας και είναι πολλές και σοβαρές οι ασθένειες που μπορεί να μεταδώσει μια νυχτερίδα στην περίπτωση που έχει λύσσα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 

Πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι το τσίμπημα ενός κουνουπιού;

Η πραγματικότητα για το μπουγέλωμα και η Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση (BINTEO)

Πνιγμός : Ενα απατηλά ήσυχο περιστατικό, που μπορεί να συμβεί δίπλα μας, χωρίς να το αντιληφθούμε

Διαβάστε αναλυτικά τις παρενέργειες των παράνομων αναβολικών στα γυμναστήρια