Πέμπτη 27, Οκτωβρίου 2016 18:42

Για το hangover φταίνε…οι γονείς μας!

the_hangover2_10Αυστραλοί επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το hangover (οι συνέπειες της επόμενης μέρας μετά από υπερκατανάλωση αλκοόλ) είναι θέμα …γονιδιακό!  

Για τις ανάγκες της μελέτης, οι ερευνητές μελέτησαν δίδυμα αδέλφια και διαπίστωσαν ότι τα γονίδια είναι αυτά που προκαθορίζουν γιατί ένα άτομο βιώνει ένα δυσκολο hangover, ενώ ένα άλλο – πίνοντας την ίδια ποσότητα αλκοόλ – ξυπνάει και αισθάνεται απολύτως καλά.

hangover

Οι ερευνητές αναζήτησαν, όπως αναφέρει η Independent, το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στη γενετική σύνθεση και τον αριθμό των hangover που αντιμετώπισαν οι συμμετέχοντες κατά τον παρελθόν έτος. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι γενετικοί παράγοντες αντιπροσώπευαν το 45% της διαφοράς στον αριθμό των hangover στις γυναίκες και το 40% στους άνδρες.

hangover-007

Με απλά λόγια, η γενετική αντιπροσωπεύει σχεδόν το ήμισυ του λόγου που ξυπνάτε με ένα αίσθημα αδιαθεσίας. Οι άλλοι λόγοι οφείλονται σε παράγοντες που δεν σχετίζονται με το DNA, όπως για παράδειγμα το πόσο γρήγορα πίνετε ένα αλκοολούχο ποτό ή αν πίνετε με άδειο στομάχι.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 

Δείτε πως ακόμη και μικρή ποσότητα αλκοόλ, μπορεί να προκαλέσει καρκίνο

Να αναγράφονται οι επιπτώσεις του αλκοόλ στην υγεία και στις ετικέτες των μπουκαλιών – όπως και στα πακέτα των τσιγάρων – απαιτούν βρετανοί βουλευτές

Νέο τεστ δείχνει ποιος είναι επιρρεπής στο αλκοόλ

Δες τι συμβαίνει στο δέρμα σου όταν πίνεις ποτά κάτω απ’τον ήλιο!