Σάββατο 22, Οκτωβρίου 2016 7:18

Απενοχοποίηση: 9 συμπεριφορές μέσα στη σχέση, που δεν ξέρετε ότι είναι φυσιολογικές

normal4Εχουμε όλοι μία εμμονή, να είμαστε «φυσιολογικοί». Οι συμπεριφορές, ωστόσο, είναι φυσιολογικές όσο δεν σας αρρωσταίνουν, δεν σας κάνουν σαδιστές, ή όσο δεν οδηγούν …στη σύλληψή σας.

Δεν είναι απαραίτητο να είστε ο «μέσος όρος» – απλώς μέσα στο φάσμα της ανθρώπινης συμπεριφοράς, να μην καταδικάζετε εύκολα τους άλλους, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού σας. Έτσι, ενώ είναι «φυσιολογικό», για παράδειγμα, να χάνετε την ψυχραιμία σας. δεν είναι φυσιολογικό να κάψετε το σπίτι του γείτονά σας (ακόμα κι αν η σκέψη μπορεί να έχει περάσει από το μυαλό σας κατά καιρούς).

Τι είναι φυσιολογικό σε μια σχέση; Η γκάμα είναι μεγαλύτερη από ό, τι μπορείτε να φανταστείτε.

Εδώ είναι μια λίστα με τα κοινά προβλήματα στις σχέσεις και τις συμπεριφορές μεταξύ ζευγαριών, που ορισμένοι εμπειρογνώμονες θα σας πουν ότι είναι μή φυσιολογικά, αλλά εγώ πιστεύω ότι είναι απολύτως φυσιολογικά.

 

normal21. Μεγάλες Σιωπές

Το γεγονός ότι δεν είναι δύσκολο να μην έχετε τίποτα να πείτε ο ένας στον άλλο, είναι ένα θετικό σημάδι. Με την πάροδο του χρόνου υπάρχουν απλά λιγότερα που έχετε να πείτε, γιατί ήδη ξέρετε την απάντηση του συντρόφου σας!

 

normal3

 

2. Αναζητώντας «χώρο»

 Μόνο τα κουτάβια θέλουν να είναι συνεχώς το ένα πάνω στο άλλο, κι αυτά ακόμη κάποιες φορές κουράζονται. Αν η σχέση σας δεν μπορεί να επιβιώσει σ΄ένα κενό χρόνου μεταξύ σας, τότε είναι που θα πρέπει να ανησυχήσετε.

 

 

normal53. Να αποσπασθεί η προσοχή σας κατά τη διάρκεια του σεξ

Υπάρχει κανείς που – τουλάχιστον μία φορά στην ζωή του – δεν θυμήθηκε κατά τη διάρκεια του σεξ, ότι άφησε τα παράθυρα του αυτοκινήτου ανοιχτά όταν άρχισε να βρέχει; Υπάρχουν πολλά πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή μας , έτσι ώστε να είναι απόλυτα φυσιολογικό, οι σκέψεις μας να χρειαστεί να περιπλανηθούν μακριά από το σεξ κάποια στιγμή.

 

normal4. Σκέψεις για τον «Έναν-Μία» που δεν έχουμε

Σχεδόν ο καθένας από μας, είχε μια φαντασίωση για έναν εραστή-είτε κάποιον πραγματικό που δεν προχώρησε – ή έναν ή μία σταρ του σινεμά ή κάποιο διάσημο πρόσωπο, ή ίσως ακόμη να ήταν κι ένας σχολικός έρωτας. Υπάρχει, λοιπόν, πάντα μέσα μας το «Τι θα είχε συμβεί εαν …» σκέψη που μπορεί να έρχεται στο σήμερα και συνεχώς, αλλά εαν αυτό δεν είναι ένα επαναλαμβανόμενο βασανιστικό όνειρο, μην χάνετε τον ύπνο σας.

normal10

 

5. Να θέλετε να φύγετε μακριά

Η ζωή είναι μερικές φορές απλά κόλαση ή βαρετή, ή και τα δύο. Ή μπορεί να αισθάνεστε ότι σας έχουν υποτιμήσει ή απλώς να είστε κουρασμένοι από την υπερβολική δουλειά. Μερικές φορές απλά σκέφτεστε ότι θέλετε να τα παρατήσετε όλα και να αρχίσετε μια νέα ζωή. Μια χαρά. Το πιο πιθανόν είναι, να είναι απλά μία αθώα ονειροπόληση. Προσέξτε, όμως.. Εάν αυτό είναι μια σταθερή και μόνιμη πνευματική κατάσταση, να ανησυχήσετε.

 

normal6. Να είστε σοβαρά ενοχλημένοι από μία συνήθεια του συντρόφου σας

Θεωρήστε τον εαυτό σας «τυχερό» εάν είναι απλά, μία μόνο συνήθεια. Για τους περισσότερους υπάρχουν πολλά που πραγματικά δεν μπορούν να αντέξουν στον σύντροφό τους. Για παράδειγμα: το ροχαλητό, τα θέματα υγιεινής, την προχειρότητα, ή τα προβλήματα κακής συμπεριφοράς.

 

 

normal127. Να μην συμπαθείτε έναν φίλο του / της συντρόφου σας

Οι περισσότερες καλές φιλίες δημιουργούνται, δεν είναι κληρονομικές. Συνήθως υπάρχει τουλάχιστον ένας καλός φίλος του συντρόφου σας, που εσείς ελπίζετε να εξαφανιστεί.

 

normal8a

 

8. Υπερβολική σεξουαλική διέγερση

Μερικές φορές δεν υπάρχει ταύτιση ενδιαφέροντος για το σεξ, αλλά δεν θέλετε να βλάψετε τα συναισθήματα του συντρόφου σας. Οι καλοί σύντροφοι τείνουν να είναι ευγενικοί σε αυτού του είδους τις διαφορές- οι θυμωμένοι σύντροφοι μπορεί να αρχίσουν το παιχνίδι της επίρριψης ευθυνών.

 

normal6

 

9. ψέμα

Ίσως να υπάρχουν κάποια ζευγάρια που είναι χρόνια μαζί, τα οποία δεν έχουν πει ποτέ ψέματα ο ένας στον άλλο για οτιδήποτε λόγο – ναι, οι ασυνείδητες παραλείψεις δεν μετράνε – αλλά εγώ δεν θα έβαζα κανένα στοίχημα γι’ αυτό.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 

Πότε η σχέση οδηγεί στην κατάθλιψη; 10 προειδοποιητικά σημάδια

Δημοσιοποιούσε τις σέλφι φωτο της επί 6 χρόνια, για να καταπολεμήσει την μανία της, να ξεριζώνει τα μαλλιά της (video)

16 αλάνθαστα σημάδια, ότι μπήκατε στη «μέση ηλικία»

Φυσικό «ανέβασμα» χωρίς χημικές ουσίες. Ποιά είναι τα 5 φυσικά τονωτικά για τον εγκέφαλο και το σώμα μας

Σχέσεις κακοποίησης : 8 σημάδια ότι η σχέση σας είναι χειριστική