Παρασκευή 28, Οκτωβρίου 2016 14:07

Δημοσιοποιούσε τις σέλφι φωτο της επί 6 χρόνια, για να καταπολεμήσει την μανία της, να ξεριζώνει τα μαλλιά της (video)

trichotillomania.jpg7Μποροστά σε 5 εκατομμύρια viewers  στο you tube, η Ρεβέκα Μπράουν έκανε γνωστό το πρόβλημά της και την καθημερινή της μάχη ενάντια στην τριχοτιλλομανία. 

Μία σοβαρή ψυχιατρική διαταραχή που υποχρεώνει τα άτομα τα οποία πάσχουν από αυτήν, να ξεριζώνουν και να μαδούν από μόνα τους τα μαλλιά τους.

trichotillomania

trichotillomania.jpg6

Η 21 χρονών σήμερα Ρεβέκα Μπράουν από το Εσσεξ, φωτογράφιζε καθημερινά τον εαυτό της από το 2007 στα 14 της χρόνια και μέχρι σήμερα, φωτογραφίες και βίντεο που μοιραζόταν με τους περίπου 200.000 συνδρομητές στο κανάλι της στο youtube.   Η μάχη της νεαρής κοπέλας με την ασθένεια έχει προβληθεί μέχρι σήμερα στο δίκτυο, περισσότερες από 5 εκατομμύρια φορές.

Το πρόβλημα αυτό πρωτοεμφανίστηκε όταν ήταν μόλις 12 ετών και μέχρι τα 16 είχε μείνει σχεδόν φαλακρή. Στα 19 της μάλιστα η κατάσταση επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να ξυρίσει τελείως τα μαλλιά της.  Σήμερα η Rebecca προσπαθεί να αναρρώσει και τα μαλλιά της αρχίζουν να μακραίνουν.

 

trichotillomania2

Μιλώντας στο BBC η Ρεβέκα περιγράφει πώς χρησιμοποίησε τα social media για να μοιραστεί και να αντιμετωπίσει το πρόβλημά της.

Δείτε το βίντεο : 

Λίγα λόγια για την τριχοτιλλομανία :  

trichotillomania.jpg5Η τριχοτιλλομανία, είναι μια ψυχαναγκαστική διαταραχή, κατά την οποία ο ασθενής τραβά και ξεριζώνει τις τρίχες, κυρίως από το τριχωτό της κεφαλής, αλλά και από τα φρύδια, τις βλεφαρίδες, το εφήβαιο και άλλα τριχωτά μέρη του σώματος. Μερικές φορές ο ασθενής μασά ή καταπίνει τις τρίχες. Η τριχοτιλλομανία υπάρχει και σε βρέφη, αλλά η μέγιστη ηλικία έναρξης είναι 9 έως 13 ετών.

Μπορεί να προκληθεί από κατάθλιψη ή άγχος. Υπολογίζεται ότι η επίπτωση είναι μεταξύ 0,6% έως 1,5% (άνδρες) και σε 3,4% (γυναίκες). Στις αιτίες της τριχοτιλλομανίας, συγκαταλέγονται γενετικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες. Ανωμαλίες στον κερκοφόρο πυρήνα σχετίζονται με αυτή την ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, όπως μικρό μέγεθος παρεγκεφαλίδας ή περισσότερη φαιά ουσία στον εγκέφαλο.

Η τριχοτιλλομανία μπορεί να θεραπευτεί με την κατάλληλη ψυχολογική και ιατρική υποστήριξη, κυρίως μέσω της ψυχοθεραπείας και σε ειδικές περιπτώσεις με ειδικά φάρμακα. Όπως και να έχει, υπάρχουν περιπτώσεις (κυρίως στην παιδική ηλικία), όπου το τράβηγμα των τριχών μπορεί να είναι ένα προσωρινό πρόβλημα.

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 

Οι παιδικές δερματοπάθειες μπορεί να κρύβουν ψυχολογικά προβλήματα

Τι αποκαλύπτουν οι selfie φωτογραφίες για την προσωπικότητα κάποιου;

Δείτε πόσο ευτυχισμένο είναι ένα παιδί που έχει κατοικίδιο ΦΩΤΟ

Γονείς προσοχή: Καταπολεμήστε εγκαίρως την χειριστικότητα του παιδιού σας