Πέμπτη 20, Οκτωβρίου 2016 21:32

Τα μωρά είναι πολύ πιο έξυπνα από όσο νομίζουμε- διαβάστε τι μπορούν να κάνουν

cleverb2

Οι επιστήμονες από διάφορες έρευνες που έχουν κάνει έχουν μείνει με το στόμα ανοιχτό σε ότι αφορά στην εξυπνάδα των μωρών. Διαπίστωσαν για παράδειγμα ότι τα μωρά είναι τόσο έξυπνα που ξέρουν τι σκεφτόμαστε όταν τα πλησιάζουμε. Ή ότι η ευφυΐα τους, τα βοηθάει να αναγνωρίζουν τον κίνδυνο και να ξεχωρίζουν πότε κάποιος θέλει να τους κάνει κακό.

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, αλλά και το πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης, διαπίστωσαν ότι ο εγκέφαλος ενός μωρού, έχει τη ικανότητα να αναγνωρίζει τη μητρική του γλώσσα. Όπως εντόπισαν οι επιστήμονες από τις πρώτες 30 ώρες ζωής και μετά, ένα μωρό μπορεί να αναγνωρίσει τη μητρική του γλώσσα. Μάλιστα εάν η μητέρα είναι δίγλωσση, ακόμη και τότε ένα μωρό μπορεί να ξεχωρίσει τις γλώσσες. Φυσικά δεν έχει τη δυνατότητα να εκφραστεί αλλά μπορεί να διαχωρίσει ο εγκέφαλος του τη διαφορετικότητα στην ομιλία.

Από το πανεπιστήμιο του Μισσούρι, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα μωρά μπορούν από την ηλικία των 10 μηνών να ακολουθούν τη συλλογιστική αλλά και τη λογική σειρά στη σκέψη των άλλων. Όταν μάλιστα συμβαίνει κάτι διαφορετικό κάτι αναπάντεχο, τότε εκπλήσσονται. (ακόμη και το παιχνίδι των γονέων, το «κούκου- τσα» που είναι αναπάντεχο τα κάνει να γελάνε από έκπληξη). Οι επιστήμονες έβαλαν έναν άνθρωπο να επιλέγει από πολλά αντικείμενα, ένα συγκεκριμένο και να το δείχνει σε διάφορα μωρά. Αυτό επαναλήφθηκε πολλές φορές. Όταν ο άνθρωπος διάλεξε άλλο αντικείμενο και τους έδειξε τα μωράκια αιφνιδιάστηκαν και δεν αντέδρασαν για 5-10 δευτερόλεπτα, μέχρι να επεξεργαστούν τη διαφορετική πράξη.

cleverb5

 Επιστήμονες από το Γέιλ, έκαναν ένα άλλο πείραμα και διαπίστωσαν ότι τα μωρά μπορούν να ξεχωρίσουν τις κακές από τις καλές προθέσεις. Για αρκετή ώρα έπαιξαν κουκλοθέατρο σε μια ομάδα μωρών που η ηλικία τους δεν ξεπερνούσε τους 6 μήνες. Στο κουκλοθέατρο, υπήρχε μια κούκλα που προσπαθούσε να ανέβει μια ανηφόρα. Υπήρχε μια άλλη κούκλα που όλο έφερνε εμπόδια στον πρωταγωνιστή και μια Τρίτη που τον έσπρωχνε και τον βοηθούσε να ανέβει την ανηφόρα. Όταν τελείωσε η παράσταση έδωσαν τις κούκλες στα μωράκια. Κανένα δεν επέλεξε την «κακιά» κούκλα. Όλα ήθελαν να αγγίξουν την κούκλα που βοηθούσε τον πρωταγωνιστή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η πραγματικότητα για το μπουγέλωμα και η Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση (BINTEO)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Με την αισθησιακή Acro Yoga μπορεί να αποκτήσετε … μωρό. Δείτε το βίντεο!

Πώς να βοηθήσετε το «πρωτάκι» σας, να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή

Τι είναι Αγάπη; 5 ενδιαφέρουσες απαντήσεις από διαφορετική σκοπιά