Τρίτη 25, Οκτωβρίου 2016 8:36

Ποια είναι τα 9 θαυματουργά λεπτά της μέρας που «χαλυβδώνουν» τη σχέση με το παιδί μας;

parents1

Σύμφωνα με Αμερικάνους ειδικούς σε θέματα παιδικής ψυχολογίας, υπάρχουν κάποιες στιγμές που έχουν τεράστιο αντίκτυπο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα ενός παιδιού και οι οποίες εάν αξιοποιηθούν από τους γονείς θα έχουν εκπληκτικά αποτελέσματα για τη μεταξύ των σχέση.

Τα 9 λεπτά αυτά, είναι μοιρασμένα κατά τη διάρκεια της μέρας. Πρέπει οπωσδήποτε από τη στιγμή που θα ξυπνήσει το παιδάκι σας, τα 3 πρώτα λεπτά να τα περάσετε αγκαλιά μαζί του. Να το χαϊδέψετε, να του ψιθυρίσετε γλυκόλογα, να το αγγίξετε όλο τρυφερότητα και να το γεμίσετε φιλιά.

Τα επόμενα 3 λεπτά είναι όταν θα επιστρέψει από το σχολείο. Τότε η αγκαλιά σας και τα χάδια σας θα το αποφορτίσουν, θα το ηρεμήσουν, θα σας εμπιστευτεί ότι συνέβη στο σχολείο κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα χαλαρώσει.

Τα υπόλοιπα 3 λεπτά είναι όταν πέσει για ύπνο. Τότε θα το αγκαλιάσετε και του δείξετε πόσο σημαντικό είναι για εσάς. Θα νιώσει να το πλημμυρίζει η αγάπη σας, δίχως να το πνίγει.

parents2

Ειδικοί παιδοψυχολόγοι είναι πεπεισμένοι ότι σε χρονικά διάστημα 30 ημερών αυτά τα 9 λεπτά της ημέρας όταν γίνονται καθημερινά και όχι σαν ρουτίνα, θα έχουν εκπληκτικά αποτελέσματα και οι σχέσεις γονιών και παιδιών θα γίνουν ακόμη πιο ζεστές και τρυφερές.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιές είναι οι δραστηριότητες που αυξάνουν το αίσθημα της ευτυχίας; 

16 αλάνθαστα σημάδια, ότι μπήκατε στη «μέση ηλικία»

Δημοσιοποιούσε τις σέλφι φωτο της επί 6 χρόνια, για να καταπολεμήσει την μανία της, να ξεριζώνει τα μαλλιά της (video)

Τι συμβαίνει στο μυαλό κάποιου που βρίσκεται σε κατάσταση ΑΜΟΚ;