Παρασκευή 28, Οκτωβρίου 2016 2:31

1 πιθανότητα στο 1.000.000: Μαύρη μητέρα γέννησε λευκό παιδί

black2

Οι γονείς της Catherine Howarth, 32 ετών, από το Milton Keynes, ήταν από τη Νιγηρία. Η Catherine γεννήθηκε στην Αγγλία, μεγάλωσε, σπούδασε εκεί και παντρεύτηκε Άγγλο. Έμεινε έγκυος και όταν γέννησε και της έφεραν να δει τον μικρό υγιέστατο γιό της, νόμιζε ότι κάποιος της έκανε κάποιο κακόγουστο αστείο.

Το παιδάκι ήταν ολόλευκο σαν το γάλα, με πράσινα μάτια και ανοιχτά καστανά μαλλιά. Δεν ήταν καν μιγάς, που είχε και τις περισσότερες πιθανότητες από γονείς διαφορετικού χρώματος. Οι γιατροί την καθησύχασαν και της είπαν ότι ο μικρούλης είναι πράγματι ο γιος της. Η Catherine, είχε μέσα της «υποτελή γονίδια» από κάποιο μακρινό, αλλά πολύ μακρινό πρόγονο της.

Με μια πιθανότητα στο ένα εκατομμύριο τα γονίδια αυτά ενεργοποιήθηκαν και η Catherine γέννησε τον μικρό Ιωνά. «Μας είπαν οι γιατροί πως πρέπει να υπάρχει ένα υπολειπόμενο γονίδιο. Οι γονείς μου ήταν από τη Νιγηρία και, από όσο μπορεί να θυμηθεί κάποιος από την οικογένεια μου, είμαστε όλοι μαύροι για γενεές» θα πει η Catherine.

Αμέσως μόλις γεννήθηκε ο μικρούλης Ιωνάς, οι γιατροί του έκαναν διάφορες εξετάσεις και απέκλεισαν κάθε πιθανότητα το λευκό δέρμα του, να οφείλεται σε κάποια πάθηση, ή να είναι Αλμπίνος. Ο πατέρας του Ιωνά, ο 34χρονος Richard, λευκός στο δέρμα, σοκαρίστηκε και αυτός αλλά αφού του εξήγησαν οι γιατροί τι συνέβη, δηλώνει πλέον, ένας ευτυχισμένος χαζομπαμπάς: «Όταν γεννήθηκε δεν το πίστευα. Έκοψα τον ομφάλιο λώρο και πάλι δεν πίστευα ότι ήταν το παιδί μου. Και όμως είναι. Είναι ένα υπέροχο, υγιές και άτακτο παιδί που το λατρεύω».

black1

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Τέσσερα χρόνια πριν στο Λονδίνο μαύροι γονείς (και οι δύο) γέννησαν ένα κοριτσάκι λευκού δέρματος. Οι γιατροί συμφωνούν ότι το χρώμα του δέρματος είναι ένα πολύ ισχυρό παράδειγμα της γενετικής επιρροής. Εξαρτάται από την ποσότητα της χρωστικής μελανίνης που υπάρχει στα κύτταρα του δέρματος, και το ποσοστό της είναι προκαθορισμένο από το γενετικό σχεδιάγραμμα του κάθε κυττάρου.

black3

Ένα άλλο ζευγάρι από το Λονδίνο, το 2010, γέννησε ένα παιδί με λευκό δέρμα

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποια είναι τα 9 θαυματουργά λεπτά της μέρας που «χαλυβδώνουν» τη σχέση με το παιδί μας;

Τα μωρά είναι πολύ πιο έξυπνα από όσο νομίζουμε- διαβάστε τι μπορούν να κάνουν

Η ψυχολογία του ζευγαρώματος: Τί προβάλλουμε στον σύντροφό μας και πώς τον επιλέγουμε;

Ένα σκληρό βίντεο για το τι τρώμε και πως το τρώμε