Πέμπτη 27, Οκτωβρίου 2016 12:47

Υποχωρεί ο ΕΟΠΥΥ και αποζημιώνει τελικά το τέστ ΠΑΠ για όλες τις γυναίκες

test PAPΥπέκυψε τελικά στις πιέσεις της κοινής γνώμης ο ΕΟΠΥΥ για τις περικοπές στις διαγνωστικές εξετάσεις και ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον σε ότι αφορά το τέστ ΠΑΠ, θα αποζημιώνει τη δαπάνη της εξέτασης για όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας, μία φορά τον χρόνο.

«Σεβόμενος τις απόψεις των Ελλήνων γιατρών, θα αποζημιώνονται τα τεστ για όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας, μια φορά τον χρόνο”, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση ο ΕΟΠΥΥ αναφέρει, επίσης, ότι ο Οργανισμός είναι ανοιχτός στον διάλογο και σε προτάσεις επιστημονικά τεκμηριωμένες προκειμένου να βελτιωθεί το πλαίσιο των κατευθυντήριων οδηγιών, που έχουν δοθεί και για τις άλλες διαγνωστικές εξετάσεις.

Ωστόσο, ο ΕΟΠΥΥ έδωσε στη δημοσιότητα και στοιχεία σύμφωνα με τα οποία παρατηρείται «έκρηξη» σε τρεις κατηγορίες διαγνωστικών εξετάσεων. Ειδικότερα από τον Αύγουστο του 2013 έως τον Ιούλιο του 2014 πραγματοποιήθηκαν 1.011.538 αξονικές τομογραφίες (κόστος 51,9 εκατ. ευρώ), 581.242 μαγνητικές τομογραφίες (κόστος 92,5 εκατ. ευρώ) και 639.699 τρίπλεξ (κόστος 25,6 εκατ. ευρώ), όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι καμία από τις προληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις δεν περικόπτεται, αλλά ότι αντίθετα θα είναι διαθέσιμες και θα αποζημιώνονται για τους ασφαλισμένους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 

Αντιεπιστημονική και απάνθρωπη, χαρακτηρίζουν οι γιατροί την απόφαση για μη κάλυψη από το Δημόσιο, προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων

Τα πάντα για τη μαστογραφία : Απαντήσεις στα πιο συχνά ερωτήματα των γυναικών

4.500 Ελληνίδες προσβάλλονται από καρκίνο του μαστού, κάθε χρόνο

9 ύποπτα συμπτώματα, που προλαμβάνουν τον καρκίνο του παχέος εντέρου, 9 στις 10 περιπτώσεις