Δευτέρα 24, Οκτωβρίου 2016 14:19

Το αγόρι που νίκησε τον Έμπολα χορεύοντας (ένα συγκλονιστικό βίντεο)

Liberia - Mamadee, 11, Ebola survivorΟ Μαμαντί, ένα εντεκάχρονο αγόρι, ασθενής με Έμπολα σε θεραπευτικό κέντρο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Λιβερία, χορεύει στους ρυθμούς Azonto, κάνοντας τους υπόλοιπους ασθενείς να χαμογελούν. 

Κάνει άλματα, γονατίζει, κουνάει τα χέρια του και λικνίζεται με μεγάλη επιδεξιότητα. Δεν σταματά, δεν κουράζεται ποτέ.

Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς αλλά ο Μαμαντί είναι ένας ακόμη ασθενής Έμπολα. «Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε» αναφέρει η Δρ. Ρομπέρτα Πετρούτσι από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. «Σκεφτήκαμε ότι ίσως να είχε γίνει κάποιο λάθος». Οι εξετάσεις του Μαμαντί ξαναστάλθηκαν στα εργαστήρια ενώ του χορηγήθηκαν πολυβιταμίνες, παρακεταμόλη, αντιβιοτικά και ανθελονοσιακά χάπια καθώς το μικρό αγόρι ήταν θετικό και στην ελονοσία.

Η αδερφή του Μαμαντί, 14 ετών, εισήχθη και αυτή στην κλινική μια εβδομάδα αργότερα. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε. Λίγες μέρες μετά πέθανε. Όταν η μητέρα του τον πληροφόρησε με δάκρυα στα μάτια, εκείνος παρέμεινε δυνατός. «Μην κλαις Μαμά» είπε μόνο.

Στις 4 Σεπτέμβρη, μετά από 3 θετικά τεστ που έχουν προηγηθεί, βγαίνουν τα αποτελέσματα της τέταρτης εξέτασης του Μαμαντί. Το τεστ είναι επιτέλους αρνητικό. Ο Μαμαντί βγαίνει από το θεραπευτικό κέντρο τρέχοντας. «Είμαι πολύ χαρούμενος» λέει το εντεκάχρονο αγόρι, χωρίς να συνειδητοποιεί ότι μόλις βγήκε νικητής στο παιχνίδι με τον θάνατο. Δυστυχώς, οι περισσότεροι δεν θα σταθούν τόσο τυχεροί.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ :

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Σε συναγερμό το ΚΕΕΛΠΝΟ για τον ιό Έμπολα- σκληρό VIDEO από την Αφρική

Εκεί που οι γιατροί πολεμούν τον ιό Έμπολα- συγκλονιστικές φωτό

Σεξουαλική κακοποίηση: Το συγκλονιστικό γράμμα μιας ετοιμοθάνατης προς τον αδερφό της

Ποιές είναι οι δραστηριότητες που αυξάνουν το αίσθημα της ευτυχίας;