Τετάρτη 26, Οκτωβρίου 2016 5:59

Νέο αιματολογικό τέστ που ανιχνεύει με ακρίβεια την γυναικεία γονιμότητα

testΚυκλοφορησε και στην Ελλάδα ένα νέο αιματολογικό τέστ, το οποίο ανιχνεύει εύκολα και αυτόματα την γονιμοποιητική επάρκεια της γυναίκας. Πρόκειται για το τέστ  Elecsys Anti-Müllerian Hormone (AMH) της Roche, το οποίο χρησιμοποιείται μόνο από γιατρούς και μπορεί να προσδιορίσει με ακρίβεια τα επίπεδα της αντιμυλλερίου ορμόνης (ΑΜΗ) και το μέγεθος της δεξαμενής των αναπτυσσόμενων ωοθυλακίων στην γυναίκα.

Το τεστ Elecsys είναι το πρώτο πλήρως αυτοματοποιημένο τεστ για τη μέτρηση της AMH και αποτελεί έναν σημαντικό δείκτη γονιμότητας, που χρησιμοποιείται από τους γιατρούς για την εκτίμηση των αποθεμάτων ωαρίων στις γυναίκες.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ (WHO), προβλήματα γονιμότητας εμφανίζονται σχεδόν σε ένα ανά δέκα ζευγάρια, δηλαδή σε περίπου 80 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο , αριθμός που διαρκώς αυξάνεται.

test2Η ανάλυση αίματος για την AMH μπορεί να γίνει οποιαδήποτε ημέρα του έμμηνου κύκλου και αποτελεί καλύτερο δείκτη για την εκτίμηση του αποθέματος ωαρίων σε σύγκριση με την ωοθυλακιοτρόπο ορμόνη (FSH) και την οιστραδιόλη (Ε2). Επιπλέον, η ανάλυση αίματος Elecsys AMH δίνει τυποποιημένα αποτελέσματα για την εκτίμηση του αποθέματος ωαρίων, σε αντίθεση με την υπερηχογραφία, το αποτέλεσμα της οποίας εξαρτάται πολλές φορές και από τον ειδικό που τη διενεργεί καθώς και την κλινική.

Το ίδιο τέστ, επίσης, μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για παιδίατρους και αναπτυξιολόγους, οι οποίοι επιθυμούν να διαγνώσουν ορμονολογικές διαταραχές στην παιδική ηλικία, που σχετίζονται με το φύλο του παιδιού.

Η ανάλυση αίματος Elecsys AMH θα διατεθεί σε όλες τις αγορές που δέχονται τη σήμανση CE στην Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Είναι ηθική και νόμιμη η χρήση σπέρματος νεκρού συζύγου για τεκνοποίηση;

Ρομπότ έγκυος γεννά με …φυσιολογικό τοκετό! (ΒΙΝΤΕΟ)

32 καρέ: πως μεγαλώνει ένα παιδί στην κοιλιά της μητέρας του ΦΩΤΟ

Τοποθέτησαν μικροκάμερες και κατέγραψαν τη σύλληψη και τη γέννα VIDEO