Δευτέρα 24, Οκτωβρίου 2016 0:03

Η ομορφιά σχετίζεται με την καλή υγεία, λένε οι επιστήμονες

woman holding an red apple and smilingΣτο άκουσμα αυτής της είδησης εύκολα διαπιστώνεις, ότι η ζωή δεν είναι καθόλου δίκαιη. Κι αυτό φαίνεται από τις προσφατες επιστημονικές μελέτες που συσχετίζουν την ομορφιά με την καλή υγεία, ενώ αντίθετα την ασθένεια με την ασχήμια. Ναι καλά ακούσατε…

Σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι,  που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Evolution and Human Behaviour, όσο πιο όμορφοι είστε, τόσο πιθανότερο είναι να αποφύγετε παθήσεις όπως το άσθμα, ο διαβήτης και η υπέρταση. Τα ερευνητικά δεδομένα έδειξαν ότι όσο υψηλότερη βαθμολογία πήραν οι συμμετέχοντες στην κλίμακα της ομορφιάς και της γοητείας, τόσο λιγότερες πιθανότητες είχαν να αντιμετωπίσουν συμπτώματα διαφόρων παθήσεων, από χοληστερόλη και υπέρταση, μέχρι κατάθλιψη.

beauty5 Παράλληλα, τα άτομα αυτά φάνηκε ότι είναι πιο υγιή, ότι παίρνουν λιγότερες μέρες αναρρωτική άδεια από τη δουλειά τους και ότι λαμβάνουν λιγότερες διαγνώσεις για σωματικές και ψυχικές παθήσεις κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Η μελέτη η οποία είναι η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα για την ομορφιά και την υγεία, καθώς καλύπτει δεδομένα πάνω από 20 χρόνων, βασίστηκε σε στοιχεία που αφορούσαν σε 15.000 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 24 έως 35 ετών.

«Η σχέση ομορφιάς και καλής υγείας μπορεί πιθανώς να εξηγηθεί από τα καλά γονίδια», υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Η μελέτη περιελάμβανε προσωπικές συνεντεύξεις, ερωτηματολόγια αλλά και ανάλυση του ιατρικού ιστορικού των συμμετεχόντων. Η εξωτερική εμφάνιση των συμμετεχόντων αξιολογήθηκε και κατηγοριοποιήθηκε σε πέντε υποομάδες (πολύ άσχημος, άσχημος, μέτριος, όμορφος, πολύ όμορφος).

beauty2Για κάθε σκαλί που ανέβαινε ένας άνδρας στην κλίμακα της ομορφιάς, ο κίνδυνος υψηλής χοληστερόλης έπεφτε κατά 13%, ο κίνδυνος υπέρτασης κατά 20%, ο κίνδυνος κατάθλιψης κατά 15%, ο κίνδυνος Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας κατά 23% και ο κίνδυνος τραυλισμού κατά 21%.

Στις γυναίκες, η αναλογία ήταν η εξής: υπέρταση 21%, διαβήτης 22%, άσθμα 12%, κατάθλιψη 17%, ΔΕΠΥ 18%, τραυλισμός 18% και εμβοές 13%.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Μέλι και κανέλα: Ο «φόβος» και «τρόμος» των φαρμακοβιομηχανιών

Γελάστε με την καρδιά σας και θεραπεύστε τον οργανισμό σας από όλες τις ασθένειες

10 τροφές που θα «μαλακώσουν» το στομάχι σας

8 μαθήματα ευτυχίας