Πέμπτη 27, Οκτωβρίου 2016 3:00

Νέα ινσουλίνη μειώνει τα νυχτερινά υπογλυκαιμικά επεισόδια

sanofi-nda.jpg4Ευχάριστα νέα προέκυψαν για τους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, από τη Βιέννη της Αυστρίας και το  5Ο0 ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μελέτης του Διαβήτη. Μία νέου τύπου ενέσιμη ινσουλίνη (glargine 300 U/mL) φάνηκε από τις κλινικές μελέτες ότι μειώνει τα υπογλυκαιμικά νυχτερινά επιεισόδια, κατά τη διάρκεια 6μηνης θεραπείας σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2, σε ποσοστό που ξεπερνά το  25% .

Ο Καθηγητής Robert Ritzel, από το νοσοκομείο του Μονάχου της Γερμανίας και κύριος ερευνητής της συγκεντρωτικής ανάλυσης EDITION I/II/III, σχολίασε: “Τα υπογλυκαιμικά επεισόδια, ιδιαίτερα στη διάρκεια της νύχτας, προκαλούν ανησυχία όχι μόνο για τη μακροπρόθεσμη τήρηση της θεραπείας με ινσουλίνη, αλλά και για την έναρξη ή αλλαγή της ινσουλινοθεραπείας. Στην κλινική πρακτική, η μείωση των υπογλυκαιμικών επεισοδίων σχετίζεται με την παροχή βοήθειας στους ασθενείς ώστε να διαχειρίζονται τον διαβήτη τους.”

sanofi-ndaΟ Pierre Chancel, Senior Vice President, Global Diabetes της εταιρείας Sanofi που παράγει τη νέα ινσουλίνη, πρόσθεσε: “Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης της νέας μας ερευνητικής ινσουλίνης στο πρόγραμμα κλινικών μελετών EDITION που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη, συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) και τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ στο πλαίσιο των υπό εξέλιξη διαδικασιών αξιολόγησης, ώστε να βοηθήσουμε να καταστεί διαθέσιμη η νέα ινσουλίνη glargine 300 U/mL στους ανθρώπους που ζουν με αυτή τη χρόνια νόσο.”

Οπως φάνηκε από τις ίδιες κλινικές μελέτες, με τη χρήση της νέας ενέσιμη ινσουλίνης μειώθηκαν κατά 9% τα υπογλυκαιμικά επεισόδια, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και όχι μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας κι αυτό το αποτέλεσμα προέκυψε από την εξέταση της κατανομής των υπογλυκαιμικών επεισοδίων σε χρονικά διαστήματα 2 ωρών σε όλη τη διάρκεια της ημέρας

Παρόλο που η βασική ινσουλίνη αποτελεί μία θεμελιώδη θεραπεία για τον σακχαρώδη διαβήτη εδώ και δεκαετίες, εξακολουθούν να παραμένουν ακάλυπτες σημαντικές ιατρικές ανάγκες, καθώς περίπου οι μισοί ασθενείς δεν πετυχαίνουν τους γλυκαιμικούς στόχους τους. Επιπρόσθετα, η βέλτιστη δοσολογία ινσουλίνης συχνά δεν επιτυγχάνεται κατά τη διάρκεια της φάσης έναρξης ή διατήρησης της θεραπείας. Η νέα ινσουλίνη glargine 300 U/mL αποτελεί, όπως είπαν οι επιστήμονες στο Ιατρικό Συνέδριο, μία συμπυκνωμένη sanofi-nda.jpg2μορφή  υποδόριας έγχυσης βραδείας αποδέσμευσης (depot), που οδηγεί σε μία ομαλότερη θεραπευτική επιλογή.

Στις 27 Μαΐου, 2014, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) έκανε δεκτό τον φάκελο της Sanofi για χορήγηση άδειας κυκλοφορίας για την ενέσιμη ινσουλίνη glargine 300 U/mL, στις χώρες της ΕΕ. Στις 8 Ιουλίου, 2014, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) αποδέχθηκε επίσημα τον φάκελο της Sanofi για αίτηση νέου φαρμάκου (New Drug Application), ενώ η αίτηση για άδεια κυκλοφορίας της κατατέθηκε στον Οργανισμό Φαρμακευτικών Σκευασμάτων και Ιατρικών Συσκευών της Ιαπωνίας στις 29 Ιουλίου, 2014.

 sanofi-nda.jpg3Σχετικά με τη Sanofi

Η Sanofi κατέχει ηγετική θέση στον Τομέα της Υγείας παγκοσμίως, με πολυδιάστατη δραστηριότητα, ανακαλύπτοντας, αναπτύσσοντας και παρέχοντας θεραπευτικές λύσεις εστιασμένες στις ανάγκες των ασθενών. Η Sanofi διαθέτει ισχυρή παρουσία στον Tομέα της Yγείας, με 7 πλατφόρμες ανάπτυξης: ολοκληρωμένες λύσεις για τον Διαβήτη, Εμβόλια για ανθρώπινη χρήση, Καινοτόμα Φάρμακα, Καταναλωτικά Προϊόντα Υγείας, Αναδυόμενες Αγορές, Κτηνιατρικό Τομέα και τη νέα Genzyme. Η Sanofi είναι εισηγμένη στα Χρηματιστήρια του Παρισιού και της Νέας Υόρκης.

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Νέες ελπιδοφόρες εξελίξεις για τον σακχαρώδη διαβήτη

Η παραμελημένη στοματική υγεία, στους ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη

Στο πλευρό των ανασφάλιστων η Sanofi

Ποιόν από τους παρακάτω 12 παράγοντες κινδύνου έχετε, για να πάθετε έμφραγμα;