Παρασκευή 28, Οκτωβρίου 2016 2:31

5 πολύτιμες συμβουλές, για μητέρες που μεγαλώνουν γιούς

mother and sonΤου : Steve Biddulph, ψυχολόγου και συγγραφέα βιβλίων για γονείς

 

Περισσότερο κι από τον αρσενικό σύντροφό σας τον οποίο διαλέξατε, ο γιός σας θα έχει πάντα σημαντική αξία για σας. Προσπαθήστε, λοιπόν, να τον αναθρέψετε σωστά, ώστε μια μέρα, η σύντροφος που θα έρθει στη ζωή του, να σας ευχαριστήσει που εισπράττει τα οφέλη της σημαντικής και σωστής δουλειάς που έχετε κάνει μαζί του.

1 Δώστε του την Ενέργειά σας

mother and son.png4Ο γιος σας πέρασε εννέα μήνες συνδεδεμένος με την πιο γνήσια πηγή θηλυκής ενέργειας και αν τον φροντίσατε εσείς προσωπικά τα πρώτα χρόνια της ζωής του, θα έζησε ακόμη πιο δυνατά την εμπειρία της φυσικής σας σύνδεσης, ως μία πηγή τροφοδότησης και οικειότητας.

Θα περάσει, λοιπόν, το υπόλοιπο της ζωής του, ψάχνοντας την ασφάλεια και την άνεση που του προσφέρει μία γνήσια πηγή θηλυκής ενέργειας, ώστε να τον ηρεμεί όταν φοβάται και παράλληλα να εξισορροπεί τη δική του αρσενική ενέργεια.

Η προσωπικότητά του θα καθορίσει την συχνότητα με την οποία θα αποζητά αυτή την οικειότητα. Μπορεί να πρέπει απλώς να του μιλάτε συχνά, μπορεί να πρέπει να τον ενθαρρύνεται με τα λόγια σας και να του δίνετε κουράγιο, ή μπορεί αποζητά το χάδι σας συχνά στο δέρμα ή στα μαλλιά του – η δουλειά σας είναι να διαισθανθείτε τι ακριβώς έχει ανάγκη, και να του το προσφέρετε απλόχερα όταν το χρειάζεται.

 ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ: Θα αναζητήσει μία σύντροφο, που θα έχει την διάθεση να επενδύσει σε μια σχέση και θα αποφεύγει συντρόφους που έχουν δικά τους κενά να γεμίσουν, με αποτέλεσμα η δυναμική της σχέσης τους να είναι μονόπλευρη.

 

mother and son.png62 Βάλτε σταθερά Όρια

Το πώς αλληλεπιδρά μαζί σας, είναι το μοτίβο με το οποίο θα αλληλεπιδρά με τη σύντροφό του σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Θα καταφέρετε περισσότερα στην προσπάθειά σας να τον αναθρέψετε σωστά, με το να είστε σταθερή στα όριά σας από την αρχή.

Όσο μεγαλύτερο είναι το επίπεδο της αρσενικής ενέργειας που κατέχει κάποιος, τόσο μεγαλύτερος είναι κι ο βαθμός της ισχύος που θα βιώσει. Αυτό είναι εξαιρετικό εφόδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα αντιμετωπίσει το παιδί σας στη ζωή, ώστε να αντιστέκεται στα εμπόδια χωρίς να παραδίδει τα όπλα, όμως, αυτή η ενέργεια δεν είναι κατάλληλη για την αντιμετώπιση των σχέσεων.

Ένα παιδί με ισχυρή θέληση μπορεί να αρχίσει να τεστάρει τα όριά σας πριν ακόμη συνειδητοποιήσει τη σημασία της λέξης «ΟΧΙ». Πρέπει να μάθει, λοιπόν, ότι έχουμε το δικαίωμα όλοι να έχουμε προσωπικές προτιμήσεις, αλλά δεν έχουμε το δικαίωμα να παραβλέπουμε τις εντολές των ανθρώπων που είναι πάνω από μας, ειδικά όταν πρόκειται για την υγεία και την ασφάλειά μας.

Ζητώντας από ένα παιδί να υπακούει, είναι ένα σημαντικό μάθημα που πρέπει να πάρει, αφού έχει να κάνει με την ασφάλεια, τη ζωή και τον θάνατο. Θα πρέπει να είστε άμεση και χωρίς να αφήνετε περιθώρια αμφισβήτησης. Το να του εξηγήσετε το «γιατί» του ζητάτε κάτι είναι σωστό, όμως, αφού προηγουμένως έχει ανταποκριθεί σ’αυτό που του ζητήσατε, κι όχι πριν.

mother and son.png5Ο σεβασμός επιβάλλεται με τον τόνο της φωνής. Η εξουσία σας μπορεί να αμφισβητηθεί, αλλά το να επιτρέπετε σ’ένα παιδί να επιβάλλεται με πρόκληση – και ιδιαίτερα στο παιδί με ισχυρή θέληση – του δίνετε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τη δύναμη της άρνησής τους, ως όπλο. Είναι πιο εύκολο να αντιμετωπίσετε αυτό το φαινόμενο την πρώτη φορά που εμφανίζεται, αλλά είναι σχεδόν αδύνατον να το καταφέρετε από τη στιγμή που θα έχει γίνει έφηβος, που θα έχει πλέον και το φυσικό μέγεθος να σας αντιμετωπίσει ή τους πόρους για να σας εγκαταλείψει.

Δεν χρειάζεται να είστε εσείς «βαριά» απέναντί του, αλλά ακόμη και κάποιος άλλος μέσα στην οικογένεια μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο, δηλαδή να κάνει το παιδί να κατανοήσει τι επιτρέπεται, αλλά και να δείχνει τον σεβασμό που απαιτεί η κάθε περίσταση. Αυτό τον ρόλο μπορεί να παίξει ο σύντροφός σας, ένας συγγενής, ένας μεγάλος αδελφός ή κάποια άλλη αρσενική επιρροή, αν εσείς δεν είστε εξοικειωμένες με την επιβολή σταθερών ορίων, ώστε να πάρει τις προειδοποιήσεις του.

ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ: Θα αντιμετωπίζει τους πάντες στη ζωή του με σεβασμό, θα αντιστέκεται σ’αυτούς που θα τον αδικούν και δεν θα χρησιμοποιεί τη φωνή ή τη φυσική του παρουσία για να εκφοβίζει ή να παίρνει ό,τι θέλει.

 

mother and son.png11 3. Να του προσφέρετε υγιείς διεξόδους Έκφρασης

Η φύση, με την οποία γεννήθηκε, θα καθορίσει το τι θα κάνει στη ζωή του. Ο δικός σας ρόλος είναι, να του προσφέρετε τρόπους να το εκφράσει υγιώς. Αυτό είναι πιο δύσκολο, όταν η προσωπικότητα του παιδιού σας είναι ριζικά διαφορετική από τη δική σας.

Εκεί που μπορεί να χρειαστεί απλώς να αποδεχθείτε την ενέργεια του, είναι εάν εσείς είστε ένα υπερβολικά φιλήσυχο θηλυκό κι ο ίδιος είναι υπερεκφραστικός στην σωματική έκφραση της αρσενικής του ταυτότητας. Η πάλη, τα χτυπήματα, οι φωνές και το παιχνίδι με τα όπλα ή τα βίαια βιντεοπαιχνίδια αποτελούν όλα έντονη έκφραση της αρσενικής ενέργειάς του.

Ο στόχος δεν είναι να κοινωνικοποιηθεί έξω από τέτοιες συνήθειες, αλλά να δημιουργήσετε γι’αυτόν υγιή και κατάλληλα πρότυπα, ώστε να εκφράζει σωστά αυτήν την ενέργεια.

Η σωματική επαφή που υπάρχει σε ανταγωνιστικά αθλήματα είναι ο σωστός τρόπος να τον βοηθήσετε να διοχετεύσει αυτή την ενέργεια, όμως, το να καταστείλλετε και να καταπιέσετε τη σωματική του έκφραση όταν είναι απογοητευμένος ή ενθουσιασμένος, δεν είναι. Το να παίζει με ένα πυροβόλο όπλο σε ένα videogame ή με ένα πιστόλι λέιζερ ή πιστόλι paintball είναι μια χαρά, αλλά το να στρέφει ένα πυροβόλο όπλο – ακόμα κι αν είναι παιχνίδι – σε κάποιον που δεν συμμετέχει στο παιχνίδι, δεν είναι.

Οι προτιμήσεις που έχετε εσείς ως προσωπικότητες, δεν θα πρέπει απαραίτητα να είναι αυτές που θα καθορίσουν τις δραστηριότητες που ελκύουν το παιδί σας. Αν προσπαθήσετε να αλλάξετε τη φύση του, είτε θα βιώσετε την ανταρσία, είτε θα πετύχετε να αναστείλετε την έκφραση της προσωπικότητάς του και θα αποφασίσει να δράσει κρυφά από εσάς, όταν θα έχει την ευκαιρία, ή τελικά θα εσωτερικεύσει την ενέργειά του, μετατρέποντάς την σε δυσλειτουργία.

Το αντίστροφο ακριβώς ισχύει στην περίπτωση αγοριών που έχουν πολύ ήπια θηλυκή φύση, και ωθούνται να «σκληρύνουν» με συγκεκριμένες δραστηριότητες, που έχουν σχεδιαστεί να τα κάνουν πιο δυναμικά και επιθετικά.

 ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ: Θα αναπτυχθεί σωστά, εφαρμόζοντας την ανταγωνιστική ενέργειά του με κατάλληλο τρόπο στον χώρο της εργασίας του, τον αθλητισμό και τα χόμπι και θα διοχετεύει συναινετικά την ενέργειά του, στις σχέσεις του.

 

mother and son.png74. Γνωρίστε τον

Περισσότερο από το να διδάξετε στον γιό σας όσα γνωρίζετε εσείς, αυτό που θέλει ο ίδιος είναι να αγαπηθεί και να γίνει αποδεκτός γι’αυτό που είναι. Δεν έχει σημασία πόσο διαφορετικός είναι από σας, βρείτε το χρόνο να ασχοληθείτε στενότερα και να γνωρίσετε καλά τουλάχιστον ένα, από αυτά που τον παθιάζουν. Αυτό θα αποτελέσει ένα γερό θεμέλιο εμπιστοσύνης μεταξύ σας.

Οσο πιο μακρινό είναι αυτό το ενδιαφέρον από τα δικά σας ενδιαφέροντα, τόσο η ενασχόλησή σας μαζί του, θα αυξήσει την συναισθηματική σας σύνδεση, εάν βρείτε και επενδύσετε χρόνο, ώστε να κατανοήσετε για ποιο λόγο επιμένει σ’αυτό που του αρέσει.

 ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ: Θα στραφεί σε σχέσεις με συντρόφους που θα τον φροντίζουν και θα τον εκτιμούν γι’αυτό που είναι και για την μοναδικότητά του. Αυτό θα του μάθει, να προσέξει κατά την επιλογή του ιδανικού συντρόφου στη ζωή του. Θα ψάξει και θα αναζητήσει – πέρα από την χημεία – έναν σύντροφο, ο οποίος θα αφιερώνει τον χρόνο για να γνωρίσει τα πιο σημαντικά κομμάτια του και να και τον εκτιμά για τις ιδιότητές του, όπως κανένας άλλος.

 

mother and son.png95. Αποδεχθείτε τον

Όλοι έχουμε αισθανθεί περίεργοι, διαφορετικοί, αντιπαθητικοί και απωθητικοί σε κάποια στιγμή στη ζωή μας. Περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, όμως, στρεφόμαστε προς τις μητέρες μας για να βρούμε την αίσθηση της απόλυτης αποδοχής.

Η αποδοχή είναι εύκολη, όταν τα παιδιά μας μοιάζουν με εμάς, αλλά εάν το παιδί μας διαφέρει σημαντικά από μας, έχει μια μαθησιακή δυσκολία ή ειδικές ανάγκες, αυτό μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολο. Όμως, κάτι τέτοιο δεν αλλάζει το γεγονός ότι το παιδί θέλει τη μητέρα του να το αγαπά άνευ όρων, δεν έχει σημασία ποιο είναι ή τι κάνει.

Εάν είστε μια ανύπαντρη μητέρα, ο καθορισμός αυστηρών ορίων και η αγάπη άνευ όρων μπορεί να γίνει εξαιρετικά περίπλοκη υπόθεση, επειδή καλείστε να εφαρμόσετε αρσενικές και θηλυκές ενέργειες σε διαφορετικές χρονικές στιγμές με σχεδόν χειρουργική ακρίβεια. Ενθαρρύνω όλες τις ανύπαντρες γυναίκες να μην σταματήσουν στην αναζήτηση ενός ισχυρού αρσενικού προτύπου, αν αυτός δεν είναι ο ρόλος που θέλουν να έχουν οι ίδιες σε μακροχρόνια βάση και ο πατέρας του αγοριού δεν ανταποκρίνεται σε αυτή την ανάγκη.

mother and son.png8Χρειάζεται να διαθέτετε πολύ σημαντικό χώρο στη ζωή σας, για να αγαπάτε άνευ όρων. Αυτό σημαίνει να κάνετε ό, τι χρειάζεται για να κρατάτε ψηλά τα στάνταρτς στις δικές σας προσωπικές, οικονομικές και ερωτικές ανάγκες, αλλά να κρατάτε και ενέργεια, ώστε να μπορείτε να τη διαθέσετε για το παιδί σας, όταν την χρειάζεται.

Αυτό θα είναι πιο δύσκολο, αν είστε πολύ θηλυκή γυναίκα με ένα εξαιρετικά αρρενωπό γιο, ο οποίος σας θυμίζει τον πατέρα του, στην περίπτωση που δεν έχετε καλή σχέση με τον πατέρα του.

 ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ: Όταν μεγαλώσει θα γίνει ένας άνθρωπος που πιστεύει στον εαυτό του και τις δυνατότητές του, έχοντας σκοπό στη ζωή. Θα του έχετε προσφέρει από νωρίς στη ζωή τα απαραίτητα συστατικά για να αναπτυχθεί σε ένα Εξελιγμένο άνθρωπο και όχι αφήνοντας τον να αναζητά τυφλά γύρω του την αποδοχή, σε έναν κόσμο όπου οι περισσότεροι άνθρωποι είναι σε σύγχυση, στην ντροπή και την απογοήτευση.

mother and son.png2Συμπέρασμα:

Όσο πιο νωρίς ξεκινήσετε να ζείτε μ’ αυτές τις αρχές σε σχέση με το γιο σας, τόσο το καλύτερο θα είναι και δεν έχει σημασία πόσο χρονών είναι, δεν θα υπάρξει ποτέ άλλη σχέση πιο οικεία σ “αυτόν, από τη σχέση του με μητέρα του. Μπορεί ακόμη και να χωρίσει από τη σύντροφό του, αλλά εσείς θα είστε το πανταχού παρόν πρότυπο της γυναικείας ενέργειας στη ζωή του. Δημιουργήστε τον άνθρωπο, που θα αναζητά να έχει μια υπέροχη σχέση με μια γυναίκα (ή έναν άνδρα) για να ζήσει.

Η γενιά μας έχει την ευκαιρία να κάνει κάτι περισσότερο, από το να μεγαλώνει υπεύθυνους άνδρες. Εχουμε την ευκαιρία να μεγαλώσουμε υπέροχους συνειδητούς άνδρες, που ζουν με πάθος και σκοπό.

Η πιο ισχυρή επιρροή στη ζωή ενός άνδρα, είναι μια συνειδητή θηλυκή γυναίκα με γερά όρια, που δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο, από αυτό που ξέρει ότι είναι δυνατό.

Παρεπιπτόντως … Η μητέρα μου είναι μία ηρωίδα. Μου έσωσε τη ζωή με το να ξοδέψει περισσότερα από 10 χρόνια από τη ζωή της, να αγωνίζεται να για να καταλάβω εγώ, ποιος πραγματικά είμαι. Κι επειδή ποτέ δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια, μέχρι να βρει τις απαντήσεις για μένα, δεν είμαι μόνο ζωντανός, αλλά έχω γίνει ένας άνδρας που ζει συνδεδεμένος με κάτι μεγαλύτερο από τον ίδιο του τον εαυτό.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 

Σοκάρει η διαφήμιση με τα σταυρωμένα παιδιά ΦΩΤΟ

Αφηρημένο, αντιδραστικό και υπερκινητικό; Υπάρχει περίπτωση να μεγαλώνετε παιδί με ΔΕΠ/Υ (βίντεο)

Πόσο χρόνο προτείνουν οι επιστήμονες, να αφήνετε τα παιδιά σας μπροστά στις οθόνες;

Τα μωρά είναι πολύ πιο έξυπνα από όσο νομίζουμε- διαβάστε τι μπορούν να κάνουν

9χρονος χαστουκίζει τη μητέρα του για να τη συνεφέρει από τα ναρκωτικά- VIDEO