Πέμπτη 27, Οκτωβρίου 2016 20:36

Ποιοι βλέπουν περισσότερο τηλεόραση; Οι ευτυχισμένοι ή οι δυστυχισμένοι άνθρωποι;

tvarxiko

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Μέριλαντ ύστερα από έρευνα σε περισσότερους από 30.000 ανθρώπους διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που δεν νιώθουν γεμάτοι και ευτυχισμένοι στη ζωή τους βλέπουν κατά 30% περισσότερη τηλεόραση από τους υπόλοιπους, προκειμένου να ξεχαστούν.

 

Οι επιστήμονες στηρίχθηκαν και σε προγενέστερες έρευνες που είχαν γίνει από το 1975 μέχρι το 2006. Γενικά τα συμπεράσματα τους συνοψίζονται στο εξής: Όσοι άνθρωποι βλέπουν μέχρι 19 ώρες τηλεόραση την εβδομάδα, δείχνουν να είναι περισσότερο ευτυχισμένοι στη ζωή τους, σε σχέση με εκείνους που βλέπουν περισσότερες από 25 ώρες την εβδομάδα, οι οποίοι είναι περισσότερο δυστυχισμένοι, και ανασφαλείς. Οι ερευνητές τόνισαν ότι τα αποτελέσματα είναι ανεξάρτητα του μορφωτικού επιπέδου, του εισοδήματος, ή της οικογενειακής κατάστασης.

 tv3

Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι έχουν περισσότερα πράγματα για να γεμίσουν τη ζωή τους, είναι κοινωνικά δραστήριοι σε αντίθεση με τους περισσότερο δυστυχισμένους. Αυτό που δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν είναι εάν η τηλεόραση κάνει κάποιον δυστυχισμένο, ή εάν ο δυστυχισμένος άνθρωπος επιδιώκει να βλέπει τηλεόραση.

 Crying Woman on Sofa

Ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής κοινωνιολογίας John Robinson, του πανεπιστημίου του Μέριλαντ δήλωσε: «αυτά τα αντικρουόμενα στοιχεία δείχνουν ότι η τηλεόραση πιθανώς προσφέρει στους τηλεθεατές μια σύντομης διάρκειας ευχαρίστηση, με τίμημα όμως μια πιο μακροπρόθεσμη κακοδιαθεσία».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξέρετε ότι μπορείτε να αποκτήσετε πιο καλλίγραμμες γάμπες;

Ιός Εμπολά: όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον μαύρο θάνατο VIDEO

10χρονο κορίτσι κοιμάται σε κλουβί για σκύλους επειδή δεν εγκρίνουν κονδύλι για ειδικό κρεβάτι

Γιατί τα περισσότερα τρίχρονα έχουν τερηδόνα;