Πέμπτη 27, Οκτωβρίου 2016 12:49

SOS Ο ΕΟΦ ανακαλεί την κυκλοφορία παιδικού εμβολίου για την μηνιγγίτιδα

menignitec.jpg3 Ο ΕΟΦ ζήτησε την ανάκληση παρτίδων του φαρμακευτικού προϊόντος Meningitec Suspension for injection σε προγεμισμένη σύριγγα λόγω ύπαρξης σωματιδίων οξειδίου του σιδήρου. 

Η παραπάνω ανάκληση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ στις 3/10/2014, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία απόσυρσης του εμβολίου από την αγορά και έχει ενημερωθεί η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία.

Όπως ανακοίνωσε πρώτη η ίδια η παρασκευάστρια εταιρία Nuron Biotech, διαπιστώθηκε πως ένας μικρός αριθμός συρίγγων είχαν σκουριάσει εξαιτίας βλάβης στον κατασκευαστικό εξοπλισμό. Οι έρευνες ξεκίνησαν μετά από δύο καταγεγραμμένες περιπτώσεις σκουριασμένης σύριγγας στην Ευρώπη, που οδήγησαν εν τέλει και σε παγκόσμια ανάκληση των πιθανών προβληματικών παρτίδων.

menignitecΩστόσο η εταιρία τονίζει πως από τις παρτίδες που έχουν ήδη ελεγχθεί μόνο ένας πολύ μικρός αριθμός εμβολίων φαίνεται να έχει μολυνθεί από τα οξείδια του σιδήρου, και ότι η αλλοίωση στη σύριγγα είναι ορατή διά γυμνού οφθαλμού με έναν απλό προ-εμβολιακό έλεγχο.

Η χορήγηση «μολυσμένης» δόσης εμβολίου αυξάνει τον κίνδυνο πρηξίματος, αποχρωματισμού του δέρματος και αλλεργικών αντιδράσεων στη γύρω απο το σημείο της ένεσης περιοχή, ενώ για μωρά κάτω των εφτά κιλών, υπάρχει κίνδυνος τοξικών επιπλοκών.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΕΟΦ κάνοντας κλικ ΕΔΩ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν τον εμβολιασμό του παιδιού σας

Δηλώστε συμμετοχή στην παιδική εκδήλωση για την πρόληψη της μηνιγγίτιδας Β

Νέα ινσουλίνη μειώνει τα νυχτερινά υπογλυκαιμικά επεισόδια

Οι 9 φράσεις που μπορεί να «τρελάνουν» τον γιατρό σας και δεν πρέπει να τις πείτε ποτέ!