Σάββατο 22, Οκτωβρίου 2016 9:02

Τι είναι το ηχομασάζ και πως επιδρά καταπραϋντικά στους πόνους του σώματος;

ixomasaz1

Ο ήχος ρωτά το σώμα και η ψυχή απαντά με τρόπο που μόνο εκείνη γνωρίζει… Όταν κάνεις ηχομασάζ, νιώθεις τη δόνηση τού ήχου να «μιλάει» στα κύτταρά σου. Νιώθεις ότι παρατηρείς τον νου σου και την εσωτερική φυσική ομορφιά σου. Παρατηρείς τις αισθήσεις σου που παρουσιάζονται μπροστά σου με ένα νέο πρόσωπο.

Με το ηχομασάζ σου δίνεται η ευκαιρία να ταξιδέψεις στον άχρονο χρόνο και στον χωρίς όρια χώρο, όπου μπορείς να αισθανθείς ασφαλής και προστατευμένος.

* Νοιώθεις τα άκρα σου να ζεσταίνονται από μια πρωτόγνωρη ζεστασιά.

* Δυναμώνουν τα πέλματα, που τους ζητάς να κάνουν για σένα τα πιο σταθερά βήματα. Σου θυμίζουν ότι με τις έγνοιες, τα κάνεις αναποφάσιστα.

* Τα γόνατα βρίσκουν τη δύναμη να ακολουθήσουν ακόμη και τις πιο δύσβατες διαδρομές. Βρίσκουν το σθένος να «κλωτσήσουν» κάθε ανεπιθύμητη κατάσταση και επιλέγουν να πάψουν να υποκλίνονται σε άλλοτε ισχυρούς αντιπάλους, δημιουργήματα του μυαλού.

* Από την κοιλιά «απελευθερώνονται» μνήμες και συγκινήσεις, που σου θυμίζουν ή τους θυμίζεις την παρουσία σου σε άλλους χρόνους.

Η μουσική σε ταξιδεύει σε φυσικούς κύκλους της φύσης ή των εποχών. Τα σπλάχνα απελευθερώνουν κάθε δύσκολη μνήμη που δεν κατάφερε ν’ αφομοιωθεί.

Ο ήχος κυλάει μέσα στα νεφρά σου σαν καθαρό νερό πηγής.

ixomasaz2

Καθώς η γαβάθα της καρδιάς ακουμπά το ηλιακό μας πλέγμα, «θυμίζει» στο στομάχι ότι όλα όσα έκρυψε σε μια γωνιά, όταν βιαστικά τα προσπέρασε για να μην τα βλέπει μπροστά στα μάτια του, ζυμώνονται και βαραίνουν.

Ο τόνος μας θυμίζει να κρατήσουμε τη ζωτική μας ενέργεια και να αποδεσμεύσουμε τη συγκινησιακή μνήμη από ανεπιθύμητες καταστάσεις. Οι επιθυμίες αναδύονται και καθαρίζουν κάθε θλίψη. * Έτσι η καρδιά παύει να είναι αδύναμη και να κλαίει! Και τότε παύει να ξεχνά ό,τι δεν άντεχε να υποφέρει…

* Ο αυχένας μαλακώνει από την ακαμψία και δέχεται να γυρίσει να κοιτάξει όσα πριν δεν τολμούσε να αντικρίσει.

* Οι ώμοι ανακουφίζονται, καθώς η μαλέτα στέλνει τον ήχο στα χέρια και τους «θυμίζει» ν’ αφήσουν πίσω όλους εκείνους που τους έκοψαν την παρόρμηση για ζωή και τις εσφαλμένες ιδέες δίχως χαρά, που γίνονται αβάσταχτες για τις ωμοπλάτες.

* Οι παλάμες ανοίγουν για να δεχθούν, και όχι να δώσουν αυτή τη φορά, θεραπεύονται.

Χορδή η σπονδυλική στήλη που τρέφει ή καταστρέφει την υγεία του οίκου μας. Του σώματος μας.

Με το ηχομασάζ τιμάμε την αληθινή μας ύπαρξη.

Ο ήχος ρωτά το σώμα και η ψυχή απαντά με τρόπο που μόνο εκείνη γνωρίζει

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλιάνα Αβραμίδου

e-mail: avraliana@gmail.com