Κυριακή 23, Οκτωβρίου 2016 9:52

Δείτε το πείραμα που αποδεικνύει, πόσο κακό κάνουμε στα παιδιά μας όταν φωνάζουμε (video)

Στο βίντεο που θα δείτε το αγοράκι ηλικίας μόνο 15 μηνών, τρομάζει και χάνει κάθε διάθεση να παίξει με τις χάντρες που του προσφέρει η ειδική παιδαγωγός, μετά από ένα έντονο ξέσπασμα θυμού και απόρριψης που συμβαίνει μπροστά του.

Ο Άντριεν, παρόλο που θέλει να παίξει, φοβάται την αντίδραση της θυμωμένης γυναίκας και δεν το κάνει, χάνοντας μια ευκαιρία να περάσει καλά και δημιουργικά, αλλά και να εκπαιδευτεί στην εκμάθηση μίας νέας δεξιότητας.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μικρά παιδιά, ακόμα και από την ηλικία των 15 μηνών, καταλαβαίνουν πότε κάποιος είναι νευριασμένος και προσπαθούν να μην τον θυμώσουν περισσότερο. «Το σημαντικότερο είναι ότι μπορούν να το κάνουν όλο αυτό χωρίς να μιλάνε, καθώς είναι μόνο 15 μηνών» υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Η ίδια έρευνα με διαφορετικά αντικείμενα πραγματοποιήθηκε σε άλλα 149 παιδιά ηλικίας 15 μηνών, αγόρια και κορίτσια. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όλα τα παιδιά αργούσαν να αγγίξουν τα αντικείμενα, όταν είχε προηγηθεί σκηνή εκνευρισμού του ενήλικα, αποδεικνύοντας πόσο διστακτικό και φοβισμένο μπορεί να κάνουν ένα παιδί οι φωνές και τα νεύρα.

Δείτε το παρακάτω πείραμα:

 

Πηγή: Huffingtonpost

αναδημοσίευση από : childit.gr 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

10χρονο κορίτσι κοιμάται σε κλουβί για σκύλους επειδή δεν εγκρίνουν κονδύλι για ειδικό κρεβάτι

5 πολύτιμες συμβουλές, για μητέρες που μεγαλώνουν γιούς

Αφηρημένο, αντιδραστικό και υπερκινητικό; Υπάρχει περίπτωση να μεγαλώνετε παιδί με ΔΕΠ/Υ (βίντεο)

Πόσο χρόνο προτείνουν οι επιστήμονες, να αφήνετε τα παιδιά σας μπροστά στις οθόνες;