Παρασκευή 28, Οκτωβρίου 2016 0:35

Γιατί το πορτοκάλι είναι… παρεξηγημένο;

ORANGE2

Θα σας εξηγήσουμε αμέσως και θα δείτε τι ακριβώς περιέχει ένα πορτοκάλι (εκτός από τη βιταμίνη C) και πόσο πολύ θωρακίζει τον οργανισμό μας. Εκατό γραμμάρια λοιπόν φρέσκου χυμού περιέχουν: 75% βιταμίνη C, 4% ασβέστιο, 8% θειαμίνη, 5% βιταμίνη Β5, 4% ποτάσιο, 4% βιταμίνη Β6, 0,7 γραμμ. πρωτεΐνη και 46 θερμίδες. Το πορτοκάλι λοιπόν περιέχει διάφορες ουσίες που δεν τις γνωρίζουμε.

ORANGE3

Συγκεκριμένα περιέχει 170 διαφορετικές ουσίες χρήσιμες για την υγεία μας. Περιέχει ταγκερετίνη η οποία έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Περιέχει κερκετίνη η οποία εμποδίζει τις βλαβερές ουσίες του καπνού να γίνουν καρκινικά κύτταρα. Περιέχει τερπενοειδή στοιχεία, τα οποία συμβάλλουν στην προστασία έναντι διαφόρων μορφών καρκίνου. Το πορτοκάλι περιέχει επίσης πηκτίνη, μιας διαλυτή φυτική ίνα με εκπληκτικά αποτελέσματα στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης.

 

Και φυσικά δεν πρέπει να παραλείψουμε τη βιταμίνη C, η οποία μεταξύ άλλων βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα ενώ είναι ευεργετική για την καρδιά και τα αγγεία. Όταν πίνουμε χυμό ή τρώμε πορτοκάλι βοηθάμε στην παραγωγή του κολλαγόνου που είναι θεμελιώδες στοιχείο δομής των οστών, των χόνδρων, των τενόντων, των συνδέσμων και άλλων οργάνων. Βέβαια εκτός από βιταμίνη C, το πορτοκάλι περιέχει επίσης, σάκχαρα, ασβέστιο, φώσφορο, βιταμίνη Α, θειαμίνη, ριβοφλαμίνη και άλλες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο, ποτάσιο, σίδηρο και ψευδάργυρο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΠΡΟΣΟΧΗ: τα πόδια μας, μας προειδοποιούν για διάφορες ασθένειες

Θέλετε να κάνετε παιδί; Διατραφείτε λοιπόν σωστά!

Πως η μουσική του Μότσαρτ επιδρά στο γυναικείο στήθος VIDEO

Δείτε τη γυναίκα με τα δυο αιδοία- σπάνια ανατομική πάθηση ΦΩΤΟ