Πέμπτη 27, Οκτωβρίου 2016 6:55

Πικρές αλήθειες για τον αλκοολισμό, από το στόμα του Ρόμπιν Γουίλιαμς (βίντεο με ελλ.υπότιτλους)

 Robin-Williams (1).jpg17Ο ταλαντούχος αδικοχαμένος ηθοποιός Ρόμπιν Γουίλιαμς ποτέ δεν έκρυψε το πρόβλημά του με τους εθισμούς και τις εξαρτήσεις. Αντιθέτως είχε συμπεριλάβει τις δυσκολίες του με το αλκοόλ, στις stand-up παραστάσεις που έδινε κατά καιρούς.

Στις συνεντεύξεις του παραδεχόταν ευθέως, τις προσπάθειες που έκανε κατά καιρους να απεξαρτηθεί από τις ουσίες, τις εβδομαδιαίες συναντήσεις του με του Ανώνυμους Αλκοολικούς και τα Κέντρα Αποτοξίνωσης και δεν είχε διστάσει να παραδεχθεί δημόσια, «πώς είναι να μην είσαι ο εαυτός σου»  

Σε μια συνέντευξη του στην Guardian παραδέχτηκε πως κάθε φορά ξανακυλούσε στον εθισμό, από φόβο. «Επινα κυριολεκτικά από την αίσθηση του φόβου. Και σκέφτεσαι πως αυτό θα καταλαγιάσει το φόβο. Τι φοβόμουν; Τα πάντα. Ενα γενικό και ολοκληρωτικό αργκκκκ. Φόβος και αγωνία.»

Robin-Williams (1).jpg7Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς έκανε απλά αυτό που ήξερε καλύτερα: χρησιμοποιούσε την κωμωδία για να κρύψει επιμελώς μια ολόκληρη ζωή που κρεμόταν από τη λεπτή κλωστή του εθισμού. Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, με την κοκαΐνη, στις αρχές του 2000 με το αλκοόλ, οπότε τότε σήμανε ουσιαστικά και το τέλος της καριέρας του, με ολοένα και λιγότερες εμφανίσεις στο σινεμά, και συχνότερες επισκέψεις σε κέντρα αποτοξίνωσης.

Σύμφωνα με τελευταίο δημοσίευμα της Daily Mirror μάλιστα, λίγο καιρό πριν πεθάνει, τον περασμένο Ιούνιο, είχε ζητήσει και πάλι βοήθεια πραγματοποιώντας μια τελευταία συνάντηση με του Ανώνυμους Αλκοολικούς, καθώς από το 2002 και μετά είχε πέσει σε υποτροπή με το αλκοόλ πολλές φορές.

Δείτε απόσπασμα από την παράσταση «Οπλα Αυτοκαταστροφής» (Weapons of Self Destruction), που είχε πραγματοποιήσει ο Ρόμπιν Γουίλιαμς στο Constitution Hall της Washington, και η οποία στη συνέχεια μαγνητοσκοπήθηκε κι έγινε ταινία και ντοκυμαντέρ το 2009.

Λεπτομέρεια: σε όλη την διάρκεια της παράστασης κρατάει στα χέρια του και πίνει νερό από ένα πλαστικό μπουκάλι.

 

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ (με ελληνικούς υπότιτλους ) :

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΗΣ :

Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς και η Μάσκα του Χιούμορ. Οταν το κωμικό χάρισμα γίνεται ασπίδα στα ψυχολογικά προβλήματα

Πόσα ποτήρια νερό, καφέ και αλκοόλ, μπορεί να σας σκοτώσουν εάν τα πιείτε μονομιάς;

Neknomination: Η online μόδα που επιφέρει το θάνατο από αλκοόλ VIDEO

Ο αλκοολικός γονέας, μέσα από τα μάτια του παιδιού του VIDEO