Παρασκευή 21, Οκτωβρίου 2016 11:01

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και θεραπείες για παιδιά, από τα Παιδικά Χωριά SOS

WP_20141014_007Δωρεάν οδοντιατρική εξέταση και θεραπεία για παιδιά παρέχει το πρόγραμμα «Διάγνωση και θεραπεία» των Παιδικών Χωριών SOS, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη την τελευταία εβδομάδα στην Αθήνα. Η πρωτοβουλία αφορά σε οικογένειές που έχουν πληγεί από την κρίση και οι οποίες αδυνατούν να προσφέρουν στα παιδιά τους την στοιχειώδη φροντίδα όχι μόνο της πρόληψης αλλά και της θεραπείας.

Στην Κυψέλη, έξω από το κτίριο που στεγάζει το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS, εδώ και λίγες ημέρες σταθμεύει η Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα, σε συνεργασία με τα «Φωτεινά Χαμόγελα». Στη Μονάδα αυτή, οι εθελοντές παιδοδοντίατροι, μέλη της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας, προχωρούν στη θεραπεία και αποκατάσταση οδοντικών προβλημάτων σε περισσότερα από 200 παιδιά, που οι γονείς δεν μπορούν να τους προσφέρουν τις υπηρεσίες αυτές, λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν.

WP_20141013_004Η Μονάδα θα παραμείνει για 10 ολόκληρες ημέρες στην Αθήνα και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη, όπου θα καλύψει θεραπευτικές ανάγκες άλλων 100 παιδιών.

Τα μέλη της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρείας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά και τον Ιούνιο και Ιούλιο που μας πέρασε, εξέτασαν και έκαναν οδοντιατρικό έλεγχο σε περισσότερο από 350 παιδιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Όλο το πρόγραμμα «Διάγνωση και θεραπεία», που περιλαμβάνει παιδιατρικές, οδοντιατρικές και οφθαλμολογικές εξετάσεις και θεραπείες 520 παιδιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, χρηματοδοτείται από την Johnson & Johnson Ελλάς.

Ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος κ. Γιώργος Πρωτόπαπας μεταξύ άλλων δήλωσε : «Παρά τις αντίξοες συνθήκες και τη βαριά φορολογία που αντιμετωπίζουμε στα Παιδικά Χωριά SOS, όσο η εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας συνεχίζεται τόσο θα προσπαθούμε μέσα από τις δωρεές και την αλληλεγγύη των συμπολιτών μας, να προσφέρουμε για τα παιδιά και τις οικογένειες σε κρίση.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Παιδικά Χωριά SOS: Εκεί που απουσιάζει το κράτος – πρόνοιας …

Το μεγαλείο της αλληλεγγύης!

Τελικά το ξύλο στα παιδιά κάνει καλό, ή κακό; VIDEO

Εφιάλτες, νυχτερινός τρόμος, υπνοβασία: Πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας;

Δείτε το πείραμα που αποδεικνύει, πόσο κακό κάνουμε στα παιδιά μας όταν φωνάζουμε (video)