Τρίτη 25, Οκτωβρίου 2016 17:29

Βγάζουν τη γλώσσα στο θάνατο χορεύοντας (ΒΙΝΤΕΟ)

Το χαμόγελο, το γέλιο, ο χορός και η θετική ενέργεια στους θαλάμους και τους διαδρόμους των παιδιατρικών νοσοκομείων έχει θετική επίδραση στην ανάρρωση και στην καλύτερη υγεία των παιδιών.

Το αποδεικνύουν ολοένα και περισσότερες έρευνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ενώ αυτή η διαπίστωση έχει ως αποτέλεσμα, μία νέα παγκόσμια τάση στα παιδιατρικά και παιδο-ογκολογικά νοσοκομεία, γιατροί και νοσηλευτές να ξεσηκώνουν τα άρρωστα παιδιά και τους γονείς τους, προτρέποντάς τους να ξεχάσουν για λίγο την αρρώστια και τον θάνατο και να διασκεδάσουν στο ρυθμό της μουσικής και του ξέφρενου χορού.

Δείτε τί έγινε πριν από λίγες μέρες σε Παιδο – Ογκολογικό Νοσοκομείο της Αυστραλίας. Νεαροί ειδικευόμενοι γιατροί και νοσηλευτές, αιφνιδίασαν τα μικρά άρρωστα παιδιά με μία καταπληκτική αυτοσχέδια χορογραφία που ετοίμασαν, βασισμένη πάνω σε τραγούδι της Christina Aguilera.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο :

967c2a8720dfa258d4fe257268de6018Η σημασία της εμψύχωσης στην ανάρρωση των παιδιών με καρκίνο : 

Τα τελευταία χρόνια σε διάφορες χώρες του κόσμου, βλέπουμε την παρουσία των κλόουν σε παιδιατρικά και παιδο-ογκολογικά νοσοκομεία. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, μια και είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά ότι η εμψύχωση στην διαδικασία της ανάρρωσης παίζει σπουδαίο ρόλο.

Οι σύγχρονοι κλόουν στα παιδιατρικά νοσοκομεία, ερμηνεύουν την κοινωνία, τα προβλήματα των παιδιών και τις ανάγκες τους μέσα από την κωμικότητα, προκαλώντας πάντα γέλιο και χαμόγελο. Ετσι αναπτύχθηκε ένα νέο προφίλ κλόουν που αναγνωρίζεται πλέον, ως κοινωνικός κλόουν.

Δείτε επίσης:»Γελάστε με την καρδιά σας και θεραπεύστε τον οργανισμό σας από όλες τις ασθένειες»

Οι κοινωνικοί εμψυχωτές κλόουν στα παιδιατρικά νοσοκομεία, διευκολύνουν εκείνη την ανθρώπινη πλευρά που ενισχύει τόσο τα στάδια της ανάρρωσης όσο και την επαναφορά των παιδιών. Μεταφέροντας το χαμόγελο, το γέλιο και τη θετική ενέργεια στους θαλάμους του νοσοκομείου, βοηθούν το θεραπευτικό έργο των γιατρών και των οικογενειών των άρρωστων παιδιών, απομακρύνουν το βαρύ ψυχολογικό κλίμα που πολλές φορές επικρατεί στα νοσοκομεία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 

To βίντεο κλιπ με τους καρδιολόγους – τραγουδιστές, που σαρώνει στο ίντερνετ

Το αγόρι που νίκησε τον Έμπολα χορεύοντας (ένα συγκλονιστικό βίντεο)

Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς και η Μάσκα του Χιούμορ. Οταν το κωμικό χάρισμα γίνεται ασπίδα στα ψυχολογικά προβλήματα

Οι 9 φράσεις που μπορεί να «τρελάνουν» τον γιατρό σας και δεν πρέπει να τις πείτε ποτέ!

Το γέλιο κάνει καλό: 10 ανέκδοτα με γιατρούς + VIDEO