Τετάρτη 26, Οκτωβρίου 2016 15:10

Δείτε πώς έγινε η πρώτη πλαστική επέμβαση προσώπου στον κόσμο το 1917

Ο Walter Yeo πριν (αριστερά) και μετά την επέμβαση (δεξιά)

Ο Walter Yeo πριν (αριστερά) και μετά την επέμβαση (δεξιά)

Ο Walter Yeo, ένας βρετανός ναύτης που τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια του Α” Παγκοσμίου Πολέμου, αναφέρεται συχνά ως ο πρώτος άνθρωπος παγκοσμίως που ωφελήθηκε από την πλαστική χειρουργική.

Κατά τη διάρκεια της μάχης της Γιουτλάνδης στις 31 Μαϊου του 1916 κι ενώ ο Walter Υeo αποτελούσε μέλος του πληρώματος του θωρηκτού HMS Warspite, υπέστη φοβερά τραύματα στο πρόσωπο, μεταξύ άλλων και την απώλεια των άνω και κάτω βλεφάρων του.

Το 1917 στο νοσοκομείο Queen Mary’s, ο Walter υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση από τον ωτο-λαρυγγολόγο Sir Harold Gillies, τον πρώτο άνθρωπο που χρησιμοποίησε ακέραια δερματικά μοσχεύματα παρμένα από διάφορα σημεία του σώματος, έναν γιατρό που έμεινε γνωστός στην ιστορία ως «ο πατέρας της πλαστικής χειρουργικής».

SWNS_SKIN_GRAFT_WW1_08.jpg

 

Στο νοσοκομείο αυτό ο Gillies είχε δημιουργήσει ειδική πτέρυγα για την αντιμετώπιση τραυματιών που είχαν υποστεί απώλειες στο πρόσωπο, ενώ ο Walter Yeo ήταν ο πρώτος που ωφελήθηκε από την πρόσφατη τεχνική του Gillies την οποία ονομαζε »tubed pedical».

face transplantation.jpg4

Κατά την μακράς διάρκειας διαδικασία της χειρουργικής επέμβασης, μια «μάσκα» δέρματος μεταμοσχεύθηκε στο πρόσωπο και τα μάτια του Yeo, και κυρίως στα βλέφαρα. Η αντικατάσταση του δέρματος στο μέσο του προσώπου και στο μέτωπο δεν ήταν εύκολη διαδικασία και χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί σε πολλά στάδια, τα οποία διήρκησαν πολύ καιρό, καθώς ο ασθενής στο μεταξύ ταλαιπωρήθηκε από ποικίλες επιπλοκές και σοβαρές λοιμώξεις.

face transplantation.jpg2

Αυτό ήταν το τελικό αποτέλεσμα της πρώτης πλαστικής επέμβασης προσώπου στην ιστορία

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Δείτε πως έγινε το πόδι μιας γυναίκας που την δάγκωσε φίδι, πριν από 50 χρόνια ΦΩΤΟ

Πως ήταν και πως έγινε, μετά από πλαστικές επεμβάσεις ΦΩΤΟ

Δείτε ακτινογραφίες υπέρβαρων ανθρώπων- δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας

Η γυναίκα που έκανε σεξ με δελφίνι σπάει τη σιωπή της μισό αιώνα μετά

«Δε μου λείπουν οι θηλές μου!» Η σχεδιάστρια μόδας και πρώην σούπερ – μόντελ Claire Farwell φωτογραφίζεται γυμνή, μετά από διπλή μαστεκτομή

Δείτε πως λειτουργεί το μηχάνημα που συλλέγει αυτόματα… σπέρμα VIDEO