Πέμπτη 27, Οκτωβρίου 2016 12:49

Γιατί οι προκλητικές selfie φωτογραφίες απαξιώνουν;

self1self5

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Corvallis στο Όρεγκον των ΗΠΑ, διαπίστωσαν ότι όποιος ανεβάζει προκλητικές σέλφι φωτογραφίες στο προφίλ του στα διάφορα δίκτυα, όπως το facebook, το twitter κ.α δημιουργεί σχεδόν αμέσως αρνητικές εντυπώσεις για το άτομο του. Μάλιστα τονίζουν ότι οι εντυπώσεις αυτές δεν οριοθετούνται στον κύκλο των διαδικτυακών φίλων, αλλά μπορεί να έχουν και αρνητικές συνέπειες μετέπειτα, όταν κάποιος θα βγει στην αγορά εργασίας.

  self3

Οι ερευνητές μιλούν για παράδοξο, αφού από τη μια οι νέοι σήμερα δέχονται συνέχεια πιέσεις από παντού (τηλεόραση, περιοδικά, ίντερνετ) ότι πρέπει να είναι όμορφοι και σέξυ, και από την άλλη οι νέοι αυτοί απορρίπτονται αμέσως από τους συνομηλίκους τους, ως φαιδρά άτομα (ο πιο απλός χαρακτηρισμός) που το μόνο που έχουν να προβάλλουν από τη ζωή τους είναι η ομορφιά τους.

 self2

Οι ερευνητές δημιούργησαν δυο προφίλ μιας φανταστικής 20χρονης γυναίκας στο Facebook. Και τα δυο προφίλ ήταν ακριβώς τα ίδια, εκτός από το γεγονός πως το ένα περιλάμβανε μια προκλητική φωτογραφία ενώ το άλλο μια πιο σεμνή φωτογραφία. Στην σεμνότερη φωτογραφία η γυναίκα φορούσε τζην παντελόνι, κοντομάνικο πουκάμισο κι ένα φουλάρι που κάλυπτε το μπούστο της. Στην άλλη, την προκλητική, η γυναίκα φορούσε ένα κοντό κόκκινο φόρεμα με άνοιγμα που άφηνε το ένα της πόδι εκτεθειμένο μέχρι τη μέση περίπου του μηρού και αποκάλυπτε μια καλτσοδέτα.

self6

Οι ερευνητές έδειξαν τα 2 προφίλ σε 120 έφηβες και έφηβους ηλικίας 13 μέχρι και 25 ετών. Τους ζήτησαν μια πρώτη εκτίμηση. Όλοι σε συντριπτικό ποσοστό συμφώνησαν πως μόλις είδαν την προκλητική φωτογραφία, παρέμειναν λίγο περισσότερο να την χαζέψουν αλλά μετά έφυγαν και δεν ξαναγύρισαν στο προφίλ. Είπαν δε, ότι μετά συνειδητοποιήσαμε ότι αν και προκλητική αυτή η γυναίκα, ήταν λιγότερο ελκυστική. Και δεν εννοούσαν ελκυστική σωματικά αλλά και κοινωνικά.

 

Τις χαρακτήρισαν σαν άχρηστες να επιδείξουν κάτι περισσότερο (όπως το μυαλό τους για παράδειγμα) και παρέμεναν στη γραμμή της μετριότητας ανίκανες να καταφέρουν κάτι περισσότερο από τον αυτό-φωτογραφίζονται.

 

Οι ερευνητές διαπίστωσαν τη μεγάλη επίδραση που έχουν τα κοινωνικά δίκτυα στη διαμόρφωση του χαρακτήρα μας, αλλά και την επίδραση που έχει στο να μας κρίνει κάποιος ανάλογα από το τι «ανεβάζουμε». Τονίζουν δε ότι η δημόσια έκθεση μόνο θετικές συνέπειες δεν μπορεί να έχει σε κάποιον έφηβο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιες μυρωδιές αυξάνουν την ερωτική διάθεση; ΛΙΣΤΑ

Οι αντιδράσεις των φοιτητών όταν καθηγητής αφαιρεί ένα ζωντανό ψάρι από το έντερο ασθενούς VIDEO

10 αμφιλεγόμενες φωτογραφίες με μητέρες που θηλάζουν, ενώ κάνουν και κάτι άλλο…

Δείτε πως ήταν κάποιες γυναίκες και πως τις μεταμόρφωσαν τα στεροειδή, ΦΩΤΟ