Πέμπτη 27, Οκτωβρίου 2016 6:56

Ποια Υπερτροφή – που καταπολεμά πληθώρα ασθενειών – πρέπει να υπάρχει στο ντουλάπι σας;

turmeric

Οι λαοί της Ανατολής ισχυρίζονται ότι η τροφή αυτή θεραπεύει τα πάντα εκτός από τον θάνατο. Ποιά είναι ; Ο κουρκουμάς, ο οποίος αποτελεί ένα από τα συστατικά του κάρυ και κατέχει ιδιαίτερη θέση στην ινδική κουζίνα όχι μόνο ως μπαχαρικό για τη γεύση που δίνει αλλά και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες.

Μερικές από τις θεραπευτικές ιδιότητες που αποδίδονται στον κουρκουμά είναι οι παρακάτω :

 

Έχει αντιοξειδωτικές, αντιθρομβωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Νέα συμπεράσματα που εκδόθηκαν στο περιοδικό Cancer Research αναφέρουν ότι οι φυσικές φαινόλες του κουρκουμά μπορούν να ανακόψουν την ανάπτυξη όγκων στον καρκίνο του προστάτη. Σε μία διαφορετική έρευνα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ο κουρκουμάς παρατείνει τη ζωή και ενισχύει τη δραστηριότητα των εγκεφαλικών νευρώνων λειτουργώντας σαν προστατευτική ασπίδα εναντίον της εξελικτικής πορείας του Αλτσχάιμερ.

 

Είναι ένα ασφαλές αντιφλεγμονώδες συστατικό, παυσίπονο και αντισηπτικό

tumeric-heart-shapeΘα μπορούσαμε να πούμε ότι ο κουρκουμάς είναι η φυσική κορτιζόνη, χωρίς να περιέχει όμως τις παρενέργειες της. Περιέχει φυσικούς αναστολείς ,οι οποίοι περιέχονται και στα φαρμακευτικά παυσίπονα, οπότε ενδείκνυται κατά του πόνου.

Αλλες :

Καθαρίζει το συκώτι

Βοηθάει στον έλεγχο του διαβήτη

Βελτιώνει την πέψη

Μειώνει την χοληστερίνη

Αντιμετωπίζει το κρυολόγημα και τη γρίπη

Έχει ευεργετική επίδραση σε δερματικές παθήσεις

 

Beauty-Benefits TURMERICΜπορεί να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική αλλά είναι αποδεδειγμένη η αποτελεσματικότητα του και στην ομορφιά. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλά ινστιτούτα ομορφιάς στον κόσμο έχουν αρχίσει να ανακαλύπτουν μερικά από τα πλεονεκτήματα του κουρκουμά και έχουν ήδη αρχίσει να τον ενσωματώνουν στις θεραπείες τους. Αυτό που είναι καταπληκτικό με τον κουρκουμά είναι ότι είναι ευρέως διαθέσιμος και μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε πάρα πολύ εύκολα σε συνδυασμό με άλλα υλικά που βρίσκονται ήδη στην κουζίνα σας. Μπορείτε να προμηθευτείτε κουρκουμά από μεγάλα μπαχαράδικα αλλά είναι καλύτερα να τον αγοράζετε από βιολογικά καταστήματα.

 

Συμβουλή 

Αν τον χρησιμοποιήσετε στην κουζίνα να είστε προσεκτικοί γιατί λεκιάζει πολύ εύκολα μαρμάρινους πάγκους, ρούχα, χέρια, πλαστικά εργαλεία κοπής και σκεύη.

Να σημειώσουμε ότι ιδιαίτερα όσον αφορά το πρόσωπο, ο κουρκουμάς μπορεί να σας λεκιάσει προσωρινά το δέρμα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Ποιες είναι οι 10 καλύτερες τροφές, που προστατεύουν από τον καρκίνο;

Υπερτροφές! Φάρμακα στο πιάτο μας

Εύκολος τρόπος να καθαρίσεις το ρόδι σε 10΄΄ και να απολαύσεις την αντιοξειδωτική του αξία

Δείτε ποιό είδος μακαρονάδας να καταναλώνετε, για να χάvετε βάρος