Κυριακή 23, Οκτωβρίου 2016 9:53

Ποιες μυρωδιές αυξάνουν την ερωτική διάθεση; ΛΙΣΤΑ

mirodia2

Επιστημονική ομάδα από νευρολόγους του Ερευνητικού και Θεραπευτικού Ιδρύματος Όσφρησης & Γεύσης (STTRF) στο Σικάγο, κατάφεραν να διαπιστώσουν ότι κάποιες συγκεκριμένες μυρωδιές ανεξαρτήτου φύλου επιδρούν και αυξάνουν την ερωτική διάθεση. Μάλιστα οι συγκεκριμένοι επιστήμονες εισήγαγαν μια όχι και τόσο δόκιμη έκφραση: «Μυρωδιά- Βιάγκρα»

 

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής νευρολογίας Allan Hirs: «ορισμένες μυρωδιές που αναδίδουν συγκεκριμένα φρούτα ή τροφές, είναι δυνατόν να απογειώσουν τη λίμπιντο και να διεγείρουν τις αισθήσεις μας.» Η επιστημονική ομάδα έκανε το εξής. Για να διαπιστώσει πως μια συγκεκριμένη μυρωδιά επηρεάζει την ερωτική διάθεση, μελέτησαν τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα, ανδρών και γυναικών οι οποίοι προηγούμενα είχαν εκτεθεί σε συγκεκριμένες μυρωδιές.

 mirodia1

Για τους άνδρες λοιπόν σαφής ερωτική διέγερδη υπήρξε συνέχεια όταν μύριζαν λεβάντα, ενώ για τις γυναίκες κάτι τέτοιο διαπιστώθηκε με τη μυρωδιά καραμέλας. Άλλες μυρωδιές που ερέθιζαν έντονα και τα 2 φύλα ήταν εκείνης της ταλκ που βάζουμε στα παιδάκια για να μην συγκαούν, της γλυκόριζας αλλά και του… αγγουριού.

 mirodia3

Η έρευνα επιβεβαίωσε επίσης και την αφροδισιακή αξία της κανέλας, η οποία τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος. Ο δρ Hirs, είπε: «οι συγκεκριμένες μυρωδιές που αναλύσαμε ερεθίζουν επειδή έχουν τη δυνατότητα να ανακαλούν καλές αναμνήσεις, με αποτέλεσμα να φεύγει το άγχος και οι αναστολές και έτσι να ενισχύεται η ροή αίματος στα γεννητικά όργανα.»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πώς οι εικαστικές τέχνες θεραπεύουν παιδιά με σωματικές ή αισθητηριακές αναπηρίες

Πόσες φορές οι άνδρες κοίταξαν το στήθος αυτής της γυναίκας; VIDEO

Οι αντιδράσεις των φοιτητών όταν καθηγητής αφαιρεί ένα ζωντανό ψάρι από το έντερο ασθενούς VIDEO

Η μυστική διπλή ζωή των ανθρώπων με ψυχική ασθένεια, αποτυπωμένη σε φωτογραφίες