Πέμπτη 27, Οκτωβρίου 2016 8:52

4 κινήσεις που μπορεί να σώσουν έναν άνθρωπο όταν πνίγεται.

pnigmos3

Ο πνιγμός όταν δεν είναι πνιγμός στη θάλασσα, προκαλείται όταν κάποιο αντικείμενο φράζει τους αεροφόρους αγωγούς. Για παράδειγμα μια τροφή εκεί που τρώμε. Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν.

Το πρώτο πράγμα είναι να αφαιρέσουμε αυτό το οποίο έχει φράξει την αναπνοή του πάσχοντα. Και αυτό πρέπει να γίνει πριν χάσει τις αισθήσεις του. Πρέπει να μην τον αφήσουμε να πανικοβληθεί να μας ακούσει και να καταλάβει ότι το να βήξει για να βγάλει το αντικείμενο από το λαιμό του θα τον σώσει.

Εάν δεν είναι συνεργάσιμος λόγω πανικού τότε χωρίς χρονοτριβή πρέπει να πάμε από πίσω του και να τον χτυπήσουμε με την παλάμη στην πλάτη του, ανάμεσα στις 2 ωμοπλάτες. Μια , δύο, τρεις, εάν δεν πετύχει και αυτό και το αντικείμενο δεν βγει τότε όπως είμαστε πίσω του, τον αγκαλιάζουμε και απότομα σφίγγουμε.

Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι να διώξουμε δυναμικά τον αέρα από τους πνεύμονες του, ο οποίος αέρας για να βγει θα σπρώξει προς τα πάνω, το αντικείμενο που φράζει.

Αν ο πάσχων χάσει τις αισθήσεις του, τότε πρέπει εμείς να τον βοηθήσουμε να αναπνεύσει. Αυτό γίνεται με τεχνητή αναπνοή, αλλά ανά τακτά διαστήματα και μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο θα πρέπει να χτυπάμε και την πλάτη του μήπως ξεκολλήσει το αντικείμενο.

pnigmos2

Τι είναι όμως η ασφυξία που προκαλείται από πνιγμό; Όταν ο οργανισμός δεν οξυγονώνεται ικανοποιητικά για κάποιο μικρό διάστημα, οι αεροφόροι οδοί φράσσονται από κάτι που καταλάθος κατάπιαμε. Έτσι έχει φράξει η τραχεία και όχι ο οισοφάγος. Όταν συμβεί κάτι τέτοιο τότε έχουμε

Δυσκολία αναπνοής και αναπνοή με θόρυβο και γουργουρητά. Από το στόμα μπορεί να αρχίσει να βγαίνει αφρός , και μελανιάζουμε από την έλλειψη

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Ο μικρός μου αδελφός από το φεγγάρι»: Το πιο συγκινητικό βίντεο για την διαφορετικότητα

Η μυστική διπλή ζωή των ανθρώπων με ψυχική ασθένεια, αποτυπωμένη σε φωτογραφίες

Ποια Υπερτροφή – που καταπολεμά πληθώρα ασθενειών – πρέπει να υπάρχει στο ντουλάπι σας;

Γιατί οι προκλητικές selfie φωτογραφίες απαξιώνουν;