Παρασκευή 28, Οκτωβρίου 2016 12:13

Δείτε καρέ – καρέ πώς φτιάχνονται τα λουκάνικα και δεν θα ξαναφάτε ποτέ hot dog (VIDEO)

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ του Discovery Channel, το οποίο αποτυπώνει όλη τη διαδικασία παρασκευής των λουκάνικων που χρησιμοποιούνται στα Hot Dogs. H κινηματογράφηση που έγινε στο εργοστάσιο παρασκευής αλλαντικών John Morrell, δεν έχει κάτι το επιλήψιμο, όμως, δεν έχει και το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα….

hot-dog.jpg41. H διαδικασία ξεκινά με την επιλογή των υπολειμμάτων βοδινού και χοιρινού κρέατος που θα χρησιμοποιηθούν. Τα κομμάτια κρέατος στη συνέχεια αλέθονται… και γίνονται κιμάς, ενώ μετά προστίθενται στο μείγμα κάποια κομμάτια κοτόπουλου για νοστιμιά.

2. Το μείγμα ανακατεύεται και υγροποιείται, προστίθεται άμυλο, αλάτι, μουστάρδα και αρχίζει το… ανακάτεμα. Αναλόγως με τον τύπο του λουκάνικου μπορεί να προστεθούν και άλλα υλικά, ενώ προστίθεται νερό και αναμειγνύεται το μείγμα, αλλά και καρυκεύματα για έξτρα γεύση. Το μείγμα ανακατεύεται ξανά και γίνεται  πουρές.

hot-dog2

 

3. Στη συνέχεια τα λουκάνικα ψήνονται για να γίνουν… καπνιστά και να πάρουν άρωμα, καλύπτονται με κρύο αλμυρό νερό και έτσι διατηρούνται στην απλή ψύξη μέχρι να πάρουν το γνωστό μας σχήμα. Λίγο πριν συσκευαστούν αφαιρείται το περίβλημα που είχε τοποθετηθεί για να πάρει το σχήμα του.

hot-dog.jpg3 hot-dog

4. Οι εργαζόμενοι τσεκάρουν τα λουκάνικα και πετούν όσα δεν έχουν τέλειο σχήμα, στη συνέχεια ένα μηχάνημα διαχωρίζει τα λουκάνικα σε ομάδες για να μπορέσουν μετά να συσκευαστούν. Και στο τέλος …καταλήγουν στο πιάτο μας…

Δείτε καρέ – καρέ όλη τη διαδικασία στο βίντεο που ακολουθεί:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 

Τι φαγητό τρώει κάποιος στις ΗΠΑ και τι τρώει ένα παιδί στην Αφρική; ΦΩΤΟ

Δείτε ποιό είδος μακαρονάδας να καταναλώνετε, για να χάvετε βάρος

Εύκολος τρόπος να καθαρίσεις το ρόδι σε 10΄΄ και να απολαύσεις την αντιοξειδωτική του αξία

Το Σουβλάκι στον …αξονικό τομογράφο: Τα υπέρ και τα κατά του, στην διατροφή μας

Διαβάστε τι γίνεται στο κορμί σας όταν πίνετε αναψυκτικά τύπου cola