Πέμπτη 27, Οκτωβρίου 2016 14:45

Γιατί οι γυναίκες που δεν κάνουν στοματικό σεξ, κινδυνεύουν από κατάθλιψη;

oralarxiko

Η έρευνα έγινε από επιστήμονες του κρατικού πανεπιστημίου της νέας Υόρκης. Οι ερευνητές θέλησαν να διαπιστώσουν την επίδραση του στοματικού έρωτα στην ψυχική ισορροπία αλλά και την ψυχική υγεία των γυναικών. Άφησαν στην άκρη την ικανοποίηση που δίνει τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες και εστίασαν στον ψυχολογικό παράγοντα.

os2

Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότερες από 250 γυναίκες οι οποίες αρχικά απάντησαν σε ερωτηματολόγιο που αφορούσε την ερωτική τους ζωή. Κάποιες από τις ερωτήσεις είχαν να κάνουν και με το στοματικό σεξ. Τελικά οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όσες γυναίκες έκαναν στοματικό σεξ στους άνδρες, ή τους συντρόφους τους, ένιωθαν περισσότερο ικανοποιημένες και πιο γεμάτες από τη ζωή τους.

os3

Οι ερευνητές στη συνέχεια ανάλυσαν τη σύσταση του ανδρικού σπέρματος και εντόπισαν την ουσία της ευτυχίας των γυναικών. Το σπέρμα περιέχει ουσίες που δρουν άμεσα στον εγκέφαλο και βελτιώνουν τη ψυχική διάθεση. Ταυτόχρονα ενισχύουν το συναίσθημα αγάπης. Όσες από τις γυναίκες δεν έκαναν στοματικό σεξ παρουσίαζαν τα αντίθετα σημάδια, σημάδια που έφταναν στα όρια της κατάθλιψης.

Οι ορμόνες που περιέχει το ανδρικό σπέρμα είναι καταρχήν η κορτιζόλη. Ορμόνη που ενισχύει το συναίσθημα της αγάπης και της συντροφικότητας. Περιέχει επίσης οιστρόνη και οξυτοκίνη, ορμόνες που καταπολεμούν στον εγκέφαλο την κατάθλιψη και μας ανεβάζουν. Παρόμοια δουλειά κάνει και η θυροτροπίνη, μια ορμόνη που αποτρέπει την κατάθλιψη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η φωνή στο παιδί είναι σαν να το χτυπάμε- Τι έμαθε μια μητέρα;

Αυτές είναι οι 12 πιο παράξενες και σπάνιες ασθένειες στη γη ΦΩΤΟ

ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ! Χιλιάδες παιδιά στα επείγοντα, από την κατανάλωση απορρυπαντικού πλυντηρίου σε κάψουλες

Αυτές είναι οι 5 πιο σοκαριστικές ιατρικές ιστορίες στον κόσμο VIDEO

Δείτε καρέ – καρέ πώς φτιάχνονται τα λουκάνικα και δεν θα ξαναφάτε ποτέ hot dog (VIDEO)