Κυριακή 23, Οκτωβρίου 2016 18:09

Πως το σεξ μας προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη

prostat2

Το Royal College of Surgeons, στην Αγγλία διαπίστωσε ότι όλο και περισσότεροι άνδρες νοσούν από καρκίνο του προστάτη και όλο και περισσότεροι από αυτούς πεθαίνουν. Ωστόσο, αν και τα αίτια της νόσου δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητά, υπάρχουν ορισμένες επιλογές τρόπου ζωής που οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να μειώσουν την πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη.

 

Οι επιστήμονες λοιπόν προτείνουν:

prostat1

1. να τρώμε περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Η υγιεινή διατροφή συμβάλει σημαντικά στην προστασία. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι άνδρες στην Ασία νοσούν λιγότερο από καρκίνο του προστάτη σε σχέση με τους Ευρωπαίους, ακριβώς επειδή έχουν στη διατροφή τους περισσότερα λαχανικά και φρούτα.

2. Να πίνετε πράσινο τσάι. Αν και αυτό δεν έχει αποδειχτεί πλήρως, μια έρευνα από το πανεπιστήμιο της Γλασκώβης το 2012, διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που πίνουν περισσότερο από επτά φλιτζάνια κανονικό τσάι την ημέρα είχαν κατά πολύ υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν τη νόσο από ότι εκείνοι που έπιναν τρία φλιτζάνια ή λιγότερα. Δυνητικά τονίζουν οι επιστήμονες το τσάι μπορεί να αντικατασταθεί από πράσινο τσάι και να μειωθεί ο κίνδυνος

3. Ελαττώστε το κόκκινο κρέας και τη ζάχαρη: Έρευνες έδειξαν ότι οι άνδρες που τρώνε συνέχεια κόκκινο κρέας, ή γαλακτοκομικά πλούσια σε λιπαρά έχουν περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι αυτές οι τροφές επηρεάζουν τα επίπεδα των ορμονών στο σώμα και μπορεί να ενθαρρύνει την ανάπτυξη του όγκου.

4. Μειώστε το αλκοόλ. Αν και εδώ υπάρχει μια σχετική διαφωνία, όλοι συμφωνούν ότι το πολύ αλκοόλ αλλάζει τον μεταβολισμό, παχαίνει με αποτέλεσμα να αυξάνεται η πιθανότητα καρδιαγγειακών προβλημάτων καθώς και εμφάνισης κάποιων μορφών καρκίνου.

5. Άσκηση. Μην αφήνετε τον εαυτό σας, δίχως άσκηση. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν η έντονη δραστηριότητα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του καρκίνου του προστάτη. 30 λεπτά μέτριας άσκησης, πέντε φορές την εβδομάδα μπορεί να σας κρατήσει υγιείς και να αποτρέψει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.

prostat5

6. Κάντε σεξ. Συνέχεια… ασύστολα…Έρευνα από το πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ έδειξε ότι η σεξουαλική επαφή προστατεύει τους άνδρες από τον καρκίνο του προστάτη. Μάλιστα σε απόλυτα νούμερα η έρευνα έδειξα πως όσοι έχουν κάνει σεξ με περισσότερες από 20 γυναίκες στη ζωή τους έχουν 20% λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από τον καρκίνο του προστάτη. Αυτό φυσικά σε συνδυασμό όλων των παραπάνω, δηλαδή καλής διατροφής, υγιεινής ζωής κτλ κτλ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί οι γυναίκες που δεν κάνουν στοματικό σεξ, κινδυνεύουν από κατάθλιψη;

5 τροφές που δεν πρέπει να τρώτε μετά τις 8 το βράδυ

Δείτε τι κάνει αυτός ο μαιευτήρας αμέσως μόλις ξεγεννά κάποιο μωρό VIDEO

Τι βιώνει κάποιος όταν τον πιάνει κρίση πανικού;