Τρίτη 25, Οκτωβρίου 2016 21:04

Τα πιο προσβλητικά παιχνίδια γνωστών εταιριών που έχουν απαγορευτεί

toys

Λίγα πράγματα μπορούν να κάνουν ένα παιδί πιο ευτυχισμένο από όσο το κάνει ένα καινούργιο παιχνίδι. Βασιζόμενοι σε αυτή τη συνεχή ζήτηση οι κατασκευαστές παιχνιδιών περνούν αναρίθμητες ώρες σκεπτόμενοι το ιδανικό παιχνίδι που θα λάτρευε κάθε παιδί, ωστόσο στις παρακάτω περιπτώσεις φαίνεται πως στο μυαλό του κατασκευαστή υπάρχει σύγχυση.

 

toy-spanish

 

1999    SPANISH BARBIE (MATADOR)

Όταν η γνωστή εταιρία θέλησε να λανσάρει την Ισπανίδα Barbie, δε σκέφτηκε ότι η ταυρομάχος που σχεδίασε θα ξεσήκωνε θύελλα αντιδράσεων διότι προωθεί ένα αποτρόπαιο θέαμα . Τα παράπονα που έλαβε ακόμα και από Barbie fans (όπως και η ηθοποιός Alicia Silverstone ) ανάγκασαν την εταιρία να αποσύρει το παιχνίδι.

 

harry potter

 

1991  HARRY POTTER BROOMSTICK

Με την πρώτη ματιά φαίνεται κάτι αθώο. Το σκουπόξυλο όμως από το δημοφιλές παιχνίδι Κουίντιτς της σειράς Χάρι Πότερ, όταν το καβαλάς διαθέτει δόνηση. Ακόμα και όταν οι γονείς αστειευόμενοι πρότειναν να αφαιρούνται οι μπαταρίες , η εταιρία τελικά το απέσυρε από την αγορά.

 

 

toy-tramp

 

1990  DICK TRACY «STEVE THE TRAMP»

Η φιγούρα του άστεγου άνδρα είναι δανεισμένη από έναν χαρακτήρα της ταινίας Dick Tracy, που λέγεται Steve ο αλήτης. Επειδή η μη ευαισθησία σε θέματα που αφορούν τους άστεγους χαρακτήριζε όλη τη συσκευασία του παιχνιδιού , με φράσεις όπως «θα τον αναγνωρίσετε από τη μυρωδιά « και άλλα, αποσύρθηκε τελικά.  

 

 

barbie skipper

 

 

1975    SKIPPER (BARBIE) 

Παρουσιάστηκε στην αγορά μερικά χρόνια μετά τη Barbie ως η μικρή αδερφή της . Από μικρό κορίτσι μπορούσε να γίνει έφηβη αφού ψήλωνε και μεγάλωνε το στήθος της , πατώντας το χέρι της. Φυσικά, δεν έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής και αποσύρθηκε.

  

 

olokaftoma1996  LEGO CONCENTRATION CAMP

Ο Πολωνός καλλιτέχνης Zbigniew Libera σχεδίασε το παιχνίδι ¨Στρατόπεδο συγκέντρωσης», ενώ η εταιρία LEGO ισχυρίστηκε εκ των υστέρων, ότι δώρισε τα τουβλάκια στον καλλιτέχνη χωρίς να γνωρίζει ότι θα χρησιμοποιηθούν για αυτό το σκοπό. Η LEGO επιμένει ότι δεν εγκρίνει το έργο τέχνης του παρόλο που στα κουτιά αναγράφεται ότι το έργο χρηματοδοτείται από την ίδια. Το έργο του εκτίθεται σε γκαλερί και συλλογές μουσείων σε όλο τον κόσμο, δεν διοχετεύτηκε ποτέ στην αγορά και ενώ η εταιρία είχε ξεκινήσει νομικές καταγγελίες κατά του καλλιτέχνη, τις απέσυρε αργότερα. Εναντίον του πολωνού στράφηκε και η εβραϊκή κοινότητα η οποία υποστήριξε ότι το έργο του εξευτελίζει το Ολοκαύτωμα.

Pregnant-Midge

 

 1991   MIDGE PREGNANT & FAMILY

Η καλύτερη φίλη της Barbie για να αποτινάξει η εταιρία τον όρο “sex symbol” έπρεπε να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια. H εγκυμονούσα κούκλα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων διότι σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των fans ήταν μικρή να κάνει οικογένεια και η εγκυμοσύνη δεν είναι διασκέδαση. H εταιρία την απέσυρε και λάνσαρε νέα κούκλα , ανύπαντρη και χωρίς παιδιά.

 

    Tarzan                                                                                                 

1996     TARZAN (DISNEY)

Το παιχνίδι περιείχε ηχογραφημένη φωνή του Ταρζάν. Το περίεργο είναι το ουρλιαχτό του και η επαναλαμβανόμενη κίνηση του αριστερού του χεριού που παρέπεμπαν στην αυτοικανοποίηση. Αποσύρθηκε και αντικαταστάθηκε με βελτιωμένη έκδοση.

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Γιατί ποτέ μα ποτέ δεν πρέπει να φωνάζουμε και να προσβάλλουμε το παιδί μας

Πως αλλάζουν οι καιροί… Πως μεγάλωναν τα παιδιά- Διαβάστε τις διαφορές του τότε από το τώρα

ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ! Χιλιάδες παιδιά στα επείγοντα, από την κατανάλωση απορρυπαντικού πλυντηρίου σε κάψουλες

Δείτε τι κάνει αυτός ο μαιευτήρας αμέσως μόλις ξεγεννά κάποιο μωρό VIDEO