Κυριακή 23, Οκτωβρίου 2016 19:57

Πρέπει ή όχι να κάνετε μπάνιο με κρύο νερό;

br1

Καταρχήν γιατί έχει αποδειχτεί πως το κρύο νερό φροντίζει και προστατεύει το δέρμα μας καλύτερα από το καυτό. Το καυτό νερό αφυδατώνει μετά από λίγη ώρα. Το κρύο νερό σφίγγει το δέρμα, ανοίγει τους πόρους και ανοιχτοί πόροι σημαίνει ότι δύσκολα εμφανίζονται στίγματα.

Το να μπεις ζεστός ζεστός από τα κλινοσκεπάσματα σου μέσα στην μπανιέρα και να ανοίξεις το κρύο νερό, αυτό σίγουρα είναι ένα σοκ. Όμως αυτό το σοκ είναι που μας βοηθάει. Ο οργανισμός ξυπνάει αμέσως και δίνει εντολή όλα να λειτουργήσουν πιο έντονα προκειμένου να ανεβάσει θερμοκρασία. Οι καρδιακοί παλμοί αυξάνονται με αποτέλεσμα και να ξυπνάμε καλύτερα και να έχουμε περισσότερη διαύγεια.

br5

Όταν κάνουμε μπάνιο με κρύο νερό όπως είπαμε η καρδιά δουλεύει πιο γρήγορα και αυξάνονται οι παλμοί. Αυτό σημαίνει ότι το αίμα μέσα μας κυκλοφορεί καλύτερα, δηλαδή βελτιώνεται το κυκλοφορικό.

Το κρύο νερό όταν κάνουμε μπάνιο έχει αποδειχτεί σε έρευνα του 1994, ότι μειώνει τα επίπεδα του ουρικού οξέος και αυξάνει τα επίπεδα της γλουταθειόνης, ενός αμινοξέος που έχει αντιοξειδωτική δράση. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τη δράση του κρύου νερού επάνω στο σώμα που στέλνει στον εγκέφαλο μηνύματα, δημιουργούν μια τρόπον τινά , ασπίδα ενάντια στο στρες και την κατάθλιψη.

br2

Αυτά είναι κάποια από τα οφέλη του να κάνουμε μπάνιο με κρύο νερό. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι μέσα στο χειμώνα πρέπει να γίνει ευαγγέλιο και μετά να βγαίνουμε έξω στο κρύο, γιατί μάλλον θα κρεβατωθούμε. Όλα με μέτρο…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Oι υπάλληλοι στα κεντρικά της Google τρώνε υγιεινά, γκουρμέ, αλλά κυρίως…δωρεάν!

Ξέχασε το ταμπόν μέσα της και: έπεσε σε κώμα, έπαθε αμνησία, φλέρταρε με το θάνατο

Οι άνδρες πρέπει να κλαίνε ή μήπως όχι; Ένα βίντεο που συγκλονίζει

7 σημάδια που δείχνουν ότι έχετε βρει το σκοπό της ζωής σας