Σάββατο 22, Οκτωβρίου 2016 19:50

Ποιο είναι το πιο βρώμικο σημείο που καθημερινά αγγίζουμε;- δεν φαντάζεστε

elev1

Έρευνα Αμερικανών επιστημόνων από το πανεπιστήμιο της Αριζόνα διαπίστωσε ότι το πλέον βρώμικο σημείο που οι περισσότεροι άνθρωποι αγγίζουν καθημερινά είναι τα κουμπιά του ασανσέρ. Και όχι μόνο τα κουμπιά αλλά και ο καθρέπτης του ανελκυστήρα.

Οι επιστήμονες μελέτησαν 120 δείγματα από ανελκυστήρες, και 96 δείγματα από λεκάνες τουαλέτας που θεωρείται από τα πιο βρώμικα σημεία. Τα ανάλυσαν και τα συνέκριναν μεταξύ τους. Αυτό που είδαν ήταν πως στα ασανσέρ το 61% των μικροβίων είναι επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία, ενώ στις λεκάνες τουαλέτας το ποσοστό των επικίνδυνων μικροβίων άγγιζε το 40%.

elev3

Ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής μικροβιολογίας δρ Τσακ Γκέμπρα τόνισε: « με απλά λόγια στους κλωβούς του ασανσέρ βρήκαμε 100 φορές περισσότερα μικρόβια από ότι σε μια λεκάνη τουαλέτας.

Τα περισσότερα μικρόβια επάνω στο καντράν με τα κουμπιά του ασανσέρ, υπήρχαν σε εκείνο το κουμπί που έγραφε: ΙΣΟΓΕΙΟΝ, αφού όλοι οι άνθρωποι το πατάνε γιατί καταλήγουν σε αυτό.

elev2

Οι επιστήμονες τονίζουν πως όταν πατάμε ένα κουμπί τότε αγγίζουμε τα μικρόβια τα οποία «κολλάνε» στο δάχτυλο μας και τα οποία μεταφέρουμε ή ακόμη χειρότερα εάν δεν πλένουμε τα χέρια μας, μπορεί και να τα βάλουμε μέσα στον οργανισμό μας, εάν αγγίξουμε τη μύτη, ή το στόμα μας.

«Δεν πρέπει να πατάμε τα κουμπιά με τα δάχτυλο. Καλό θα είναι να το κάνουμε με τον αγκώνα μας, ή να χρησιμοποιούμε γάντια. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης και μετά φυσικά να πλένουμε τα χέρια μας» κατέληξε ο καθηγητής Γκέμπρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρέπει ή όχι να κάνετε μπάνιο με κρύο νερό;

Οι άνδρες πρέπει να κλαίνε ή μήπως όχι; Ένα βίντεο που συγκλονίζει

Ξέχασε το ταμπόν μέσα της και: έπεσε σε κώμα, έπαθε αμνησία, φλέρταρε με το θάνατο

Έσπασε ένα σπυράκι που τον ταλαιπωρούσε επί… 20 χρόνια και δείτε τι έγινε