Παρασκευή 28, Οκτωβρίου 2016 10:18

Παρέμβαση Βορίδη για τους μετανάστες της Ιεράπετρας. Ο δ/ντης του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Κρήτη

1Από τις οκτώ το πρωί, 2 κλιμάκια υπηρεσιών Υγείας, το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΚΕΠΥ), αλλά και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), με επικεφαλής τον Γενικό Δ/ντη του ΚΕΕΛΠΝΟ και γιατρό Θόδωρο Παπαδημητρίου βρίσκονται στην Κρήτη, με παρέμβαση του Υπουργού Υγείας Μ.Βορίδη.

Από τον υγειονομικό έλεγχο στο πλοίο με τους 585 μετανάστες από τη Συρία, το οποίο προσέδεσε κατά τις 11.οο το βράδυ της Τετάρτης στον κόλπο της Ιεράπετρας, προέκυψε ότι «δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα μεταδοτικού νοσήματος, που θα μπορούσε να επηρεάσει τη δημόσια υγεία στη χώρα μας ή στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο. Ειδικότερα για τον αιμορραγικό πυρετό Ebola δεν υπάρχει κανένα ύποπτο ή ενδεχομένως πιθανό περιστατικό ebola μεταξύ των επιβατών», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.4

Νωρίτερα, όσο το σκάφος ήταν εν πλω, μία ετοιμόγεννη γυναίκα μεταφέρθηκε επειγόντως με  SUPER PUMA στο νοσοκομείο του Ηρακλείου της Κρήτης, όπου γέννησε το μωρό της.

Από τους 585 μετανάστες, οι 150 ήταν γυναίκες και 80 παιδιά, ενώ στην πλειοψηφία τους οι υπόλοιποι ήταν ηλικιωμένοι, οι περισσότεροι προερχόμενοι από τη Συρία. Κλιμάκια με γιατρούς του ΚΕΕΛΠΝΟ ξεκίνησαν από τις 8 το πρωί τον υγειονομικό έλεγχο πάνω στο σκάφος, ενώ χρειάστηκε τα παιδιά να εμβολιαστούν για πολιομυελίτιδα. Κάποιοι ελαφρώς τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Κρήτης, ενώ το Ε.Κ.ΕΠ.Υ προνόησε και εκκένωσε τουλάχιστον 100 κρεβάτια σε νοσοκομεία της Κρήτης, αλλά και να λειτουργήσει σταθμός πρώτων βοηθειών κατά την εκκένωση.

Ειδική ομάδα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Λιμενικού Σώματος, επίσης, βρίσκεται σε ετοιμότητα, καθώς υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες κάποια μέλη του πληρώματος να είναι ύποπτοι ή ακόμη και οι ίδιοι οι σωματέμποροι, οι οποίοι είναι καμουφλαρισμένοι σε «μετανάστες».

2

Συναγερμός έχει σημάνει στην γενικότερη περιοχή της Ιεράπετρας, όπου κλειστά γυμναστήρια της περιοχής  υποδέχθηκαν προσωρινά τους μετανάστες.

3

Επί τόπου ευρίσκονται, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης κ. Σεραφείμ Τσόκας ο οποίος έχει το γενικό συντονισμό της επιχείρησης, ενώ από την πλευρά του Υπ. Υγείας προϊστανται ο Διοικητής του ΕΚΕΠΥ κ. Πανος Ευσταθίου καθώς και ο Γενικός Διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Θεόδωρος Παπαδημητρίου, οι οποίοι φροντίζουν για την περίθαλψη των μεταναστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 

Έχετε δει ποτέ πως χωνεύουμε ένα χάμπουργκερ; VIDEO

Τριήμερες εκδηλώσεις στην Αθήνα κατά του AIDS, από τις μη κυβερνητικές Οργανώσεις

ΚΕΘΕΑ: Όλο και λιγότερα τα μέσα…όλο και σημαντικότερος ο σκοπός

Χάστε κιλά κλείνοντας το καλοριφέρ!