Δευτέρα 24, Οκτωβρίου 2016 7:11

Πότε ένα παθιασμένο φιλί στο στόμα μπορεί να γίνει επικίνδυνο;

kisarx

Ολλανδοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι κατά τη διάρκεια ενός φιλιού, ανταλλάσσονται περισσότερα από 80.000.000 βακτήρια. Δηλαδή όταν ενωθούν δυο στόματα σε ένα παθιασμένο φιλί, μεταφέρει ο ένας στον άλλο τα βακτήρια του στόματος του.

Ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Ρέμκο Κορτ, από το τμήμα μικροβιολογίας του Ολλανδικού Οργανισμού Εφαρμοσμένων Επιστημονικών Ερευνών (ΤΝΟ), μελέτησε μαζί με την ομάδα του περισσότερα από 30 ζευγάρια κατά τη διάρκεια του φιλιού τους. Πριν αρχίσουν να φιλιούνται πήραν δείγματα από τη γλώσσα και το σάλιο και τα συνέκριναν με νέα δείγματα που πήραν μετά το φιλί.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν. Πως όταν ένα ζευγάρι φιλιέται με πάθος και για μεγάλο χρονικό διάστημα εξομοιώνται οι βακτηριακές κοινότητες που υπάρχουν στο στόμα τους. Το θέμα είναι τι μπορεί να συμβεί μέχρι να εξομοιωθούν τα βακτήρια τους. Τι γίνεται όταν για παράδειγμα κάποιος έχει μια πληγή στο στόμα και μεταφέρει τα βακτήρια του στο στόμα του /της άλλης.

kiss2

Είναι γεγονός ότι μέσα στο στόμα μας ζει μια τεράστια κοινότητα μικροβίων (όχι απαραίτητα επιβλαβών) που αριθμοί τα 100 τρισεκατομμύρια μέλη. Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιευτήκαν στην ιατρική επιθεώρηση Microbiome.

Πάντως μια άλλη έρευνα διαπίστωσε ότι το βαθύ φιλί είναι ο κύριος λόγος που μεταφέρεται ο ερπητοιός Epstein Barr, που είναι υπεύθυνος για τη λοιμώδη μονοπυρήνωση. Ο ιός μεταδίδεται μέσω επαφής με τις στοματικές εκκρίσεις από το σάλιο των ανθρώπων που πάσχουν.

kiss1

Βέβαια όλα αυτά που λέμε δεν τα λέμε για να σας τρομάξουμε και να σταματήσετε να φιλάτε τον ή την σύντροφο σας. Το αντίθετο, μην σταματήσετε να απολαμβάνετε τη μαγεία ενός φιλιού.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε τον απίστευτο χορό της Βραζιλιάνας με το ένα πόδι VIDEO

Γιατί δεν πρέπει να αδυνατίζουμε γρήγορα;- Τι μπορεί να πάθουμε;

Έχετε δει ποτέ πως χωνεύουμε ένα χάμπουργκερ; VIDEO

Ποιο είναι το ακριβότερο φυσικό προϊόν ομορφιάς και μακροζωίας στον κόσμο;