Πέμπτη 27, Οκτωβρίου 2016 8:53

Η αντίδραση ενός 2χρονου με σπάνια ασθένεια όταν συνάντησε τον ήρωα του

dismorfia2

Ο Τζόν Λάνκαστερ είναι 30 ετών και έχει μια σπάνια γενετική μετάλλαξη. Πάσχει από το σύνδρομο Treacher Collins. Γεννήθηκε και στη συνέχεια άρχισε να μεταλλάσεται το πρόσωπο του και να παρουσιάζει κρανιοπροσωπικές δυσμορφίες. Τα μάτια του έγιναν λοξά και προς τα κάτω, δεν είχε ζυγωματικά, η άνω γνάθος του είναι σχεδόν ανύπαρκτη και γενικά η δυσμορφία του έκανε πάντα τους άλλους να τον αποφεύγουν.

Κάποια στιγμή ο Τζον σέρφαρε στο ίντερντ και καθώς χάζευε μια ιστοσελίδα στο facebook του τράβηξε την προσοχή. Σαν να είδε τον εαυτό του σε παιδική ηλικία. Ήταν η ιστοσελίδα του 2χρονου Ζακάρι, που πάσχει και αυτός από το σύνδρομο Treacher Collins.

Ο Τζον δεν το σκέφτηκε πολύ. Επικοινώνησε με τους γονείς του μικρού και μέρα με τη μέρα καθώς μιλούσαν διαδικτυακά, ανακάλυψε πως ο μικρούλης βιώνει ότι ακριβώς και εκείνος όταν ήταν στην ηλικία του. Απόρριψη και φόβο από τους υπόλοιπους ανθρώπους.

dismorfia5

Ο Τζον αποφάσισε να πετάξει για την Αυστραλία για να συναντήσει τον μικρούλη. Η συνάντηση τους άλλαξε για πάντα τη ζωή του Ζακάρι. Άρχισε να χαμογελά, να θέλει να βγαίνει έξω μαζί με τον Τζον, ναι παίζει, να τρέχει να απολαμβάνει. «Νόμιζα ότι ήμουν το μοναδικό άτομο στον κόσμο μέχρι που συνάντησα τον Ζακάρι. Το χαμόγελο του μόλις με είδε με έκανε να θυμηθώ ότι βίωνα στην ηλικία του. Βγαίνουμε μαζί και ο μικρός είναι άλλος άνθρωπος. Δεν τον φοβίζουν οι άνθρωποι.» θα πει ο Τζον ενώ η μητέρα του μικρού Ζακάρι θα συμπληρώσει: «Ο γιος μας βλέπει τον Τζον σαν τον δικό του σούπερ ήρωα. Άλλαξε εντελώς η διάθεση του.»

dismorfia4

Παιδιά με το συγκεκριμένο σύνδρομο γεννιούνται ένα κάθε 50.000.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Υμνος στην Μελαγχολία: Μήπως αυξάνει τη δημιουργική μας ικανότητα; (Βίντεο)

Η αντίδραση ενός πατέρα όταν άκουσε την καρδιά του γιου του να χτυπά στο σώμα άλλου άνδρα VIDEO

Δείτε τον απίστευτο χορό της Βραζιλιάνας με το ένα πόδι VIDEO

Πότε ένα παθιασμένο φιλί στο στόμα μπορεί να γίνει επικίνδυνο;