Σάββατο 22, Οκτωβρίου 2016 18:02

Η εκπληκτική ιστορία του ακρωτηριασμένου πιλότου της «Φόρμουλα- 1» VIDEO

zakardi

Η μεγάλη αγάπη του μικρούλη Άλεξ Ζαναρτνί, ήταν από τότε που θυμάται τον εαυτό του, τα γρήγορα αυτοκίνητα και ο μηχανοκίνητος αθλητισμός. Το 1973 σε ηλικία 7 ετών κατασκεύασε το πρώτο του αυτοκίνητο. Πήρε ένα μεταλλικό σκουπιδοτενεκέ, τον έπλυνε, τον καθάρισε, τον τρύπησε, έβαλε ρόδες ποδηλάτου, έφτιαξε ένα τιμόνι για να στρίβει και άρχισε να κατεβαίνει με δαιμονισμένη ταχύτητα τις κατηφόρες του χωριού του, του Castel Maggiore, λίγο έξω από την Μπολόνια.

Μάταια η μητέρα του Άννα και ο πατέρας του Ντίνο, του έλεγαν να μην τρέχει γιατί αυτό δεν ήταν αυτοκίνητο, ήταν ένα κουτί. Ο μικρός δεν τους άκουγε και επέστρεφε σπίτι με τα γόνατα του ματωμένα. Ένα γεγονός όμως τον έκανε να σταματήσει να μπαίνει στο μεταλλικό κουτί. Η μεγαλύτερη αδερφή του Κριστίνα, πρωταθλήτρια κολύμβησης στην Ιταλία, σκοτώθηκε σε τροχαίο καθώς επέστρεφε σπίτι, ύστερα από έναν αγώνα.

Ο μικρός Άλεξ, έγινε σε μια νύχτα μεγάλος. Αποφάσισε να ασχοληθεί και με την ασφάλεια. Σταμάτησε να τρέχει στις κατηφόρες με το αυτοσχέδιο αυτοκίνητο του και γράφτηκε στα καρτ. Ο καιρός περνούσε και το ταλέντο του, μετά από λίγα χρόνια έγινε αντιληπτό από τους ανθρώπους της Φόρμουλας- Ένα. Το όνειρο του Άλεξ έγινε πραγματικότητα.

Μια μέρα όμως του 2001, σε μια στροφή το μονοθέσιο του άρχισε να μην ανταποκρίνεται, μπήκε με τα πλάγια στην πίστα και τότε ένα άλλο μονοθέσιο τον χτύπησε με ταχύτητα που άγγιζε τα 250 χιλιόμετρα. Ο Ζανάρντι εκτινάχθηκε έξω από το αυτοκίνητο του. Ο μισός, τα πόδια του είχαν κολλήσει μέσα στην καμπίνα του οδηγού. Ο Άλεξ σχοινοβατούσε μεταξύ ζωής και θανάτου για πολλές ημέρες. Οι γιατροί στις ΗΠΑ έκριναν ότι για να σωθεί θα έπρεπε να ακρωτηριάσουν ότι είχε περισσέψει από τα δυο του πόδια.

zan

Ο Άλεξ δεν το έβαλε ούτε και τότε κάτω. Συνέχισε να τρέχει με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα ενώ αποφάσισε να ασχοληθεί και με την ποδηλατοδρομία. Τι και εάν ήταν πλέον ανάπηρος, ακρωτηριασμένος. Ήταν άνθρωπος που συνέχιζε να ζει, να γελάει, να κλαίει σαν όλους τους υπόλοιπους. Ξεκίνησε να κάνει χειροκίνητη ποδηλασία. Και να κερδίζει σαν μαχητής που είναι τον ένα αγώνα μετά τον άλλο.

Δείτε την εκπληκτική του ιστορία και το ατύχημα του.

TO ATYXHMA

 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η αντίδραση ενός 2χρονου με σπάνια ασθένεια όταν συνάντησε τον ήρωα του

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ: Ποια είναι η top ερωτική φαντασίωση των ανδρών και ποια των γυναικών;

«Ξεγελάμε το φόβο του θανάτου κάνοντας παιδιά» – Η εκπληκτική συνέντευξη του Δ. Τριχόπουλου στο Θανάση Λάλα!

FATHER: Το εκπληκτικό βραβευμένο animation για τη σχέση πατέρα-παιδιού, που πρέπει όλοι να δουν