Πέμπτη 27, Οκτωβρίου 2016 12:49

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ: Κουρέψτε τα μαλλιά σας και χαρίστε τα στα παιδιά με καρκίνο

be strong.jpg2«Χαρίστε τα… μαλλιά σας σε παιδιά με καρκίνο!», είναι το σύνθημα της εκστρατείας «Donate Hair- Donate Love» («Δώρισε μαλλιά- Δώρισε αγάπη») που δημιουργήθηκε για να δοθούν δωρεάν περούκες στα παιδιά που έχουν χάσει τα μαλλιά τους από τις χημιοθεραπείες.

Οσοι σκέφτονται να κουρέψουν τα μαλλιά τους έχουν έναν παραπάνω λόγο, αφού το κούρεμα έχει γίνει πλέον ευκαιρία να κάνουν μια καλή πράξη. Με μόλις 20 εκατοστά από τα μαλλιά του μπορεί κανείς να χαρίσει το χαμόγελο σε παιδιά με καρκίνο.

Η 24χρονη Μελίνα Κωνσταντινίδου, σπουδάστρια μαγειρικής στη Θεσσαλονίκη, πήρε την πρωτοβουλία και εδώ και ένα χρόνο ξεκίνησε ενημερωτική εκστρατεία συγκεντρώνοντας τρίχες, κοτσίδες και πλεξούδες.

Με τα μαλλιά αυτά θα κατασκευαστούν περούκες, που θα δοθούν δωρεάν στα παιδιά που δίνουν μάχη με τον καρκίνο.

Στόχος της, να αποδείξει ότι ένα παιδικό χαμόγελο αξίζει πολύ περισσότερο από 20 πόντους μαλλιών και μπορεί να το προσφέρει ο καθένας.

Την προσπάθεια έχουν αγκαλιάσει ήδη περισσότεροι από 400 δωρητές από κάθε γωνιά της χώρας και σύντομα παιδιά μέχρι 21 ετών που έχασαν τα μαλλιά τους εξαιτίας του καρκίνου, αλλά και από αλωπεκία, θα παραλάβουν τις περούκες τους.

«Οταν δώρισα τα μαλλιά μου, δεν πίστευα ότι θα καταφέρναμε να ξεσηκώσουμε όλη την Ελλάδα! Οι δωρητές είναι η κινητήρια δύναμη της προσπάθειας. Από την 3χρονη Μελίνα μέχρι την 74χρονη κυρία Μαρία, όλοι μαζί στέλνουμε το μήνυμα πως όταν θέλουμε μπορούμε.

Ο καρκίνος είναι δίπλα μας, αλλά εμείς θα αποδείξουμε ότι με την προσφορά μας μπορούμε με να ξαναδώσουμε την ελπίδα στα παιδιά», λέει στον «Αγγελιοφόρο» η Μελίνα Κωνσταντινίδου, η οποία εκπροσωπεί την ομάδα «Donate Hair- Donate Love» («Δώρισε μαλλιά- Δώρισε αγάπη») που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό.

be strong.jpg3Η ανταπόκριση

Το εγχείρημα κερδίζει υποστηρικτές μέρα με τη μέρα, το ρεκόρ ωστόσο μεταξύ των επαγγελματιών κατέχει η κομμώτρια Τούλα Καρανικόλα, στην Κάρπαθο. Οπως λέει, έχει κουρευτεί η ίδια, ενώ συγκέντρωσε και 40 κοτσίδες από συμπολίτες της.

Υποψήφιοι δωρητές έχουν δηλώσει πάντως και αρκετοί άνδρες όταν έρθει η ώρα να πάνε στο στρατό, όπως και μέλη ροκ συγκροτημάτων με… πλούσια κώμη.

Οι προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος δωρητής είναι τα μαλλιά που θα κόψει να είναι πάνω από 20 εκατοστά, κατά προτίμηση φυσικού χρώματος ή βαμμένα σε υγιή κατάσταση με ημιμόνιμη βαφή η με χένα.

Η ιδέα

Η Μελίνα, «ψυχή» της προσπάθειας, εντυπωσιάστηκε μαθαίνοντας ότι στην Αμερική είχε ξεκινήσει πρωτοβουλία συγκέντρωσης μαλλιών από πολλές χώρες για την κατασκευή περουκών. Αμέσως κουρεύτηκε και έστειλε τα μαλλιά της στον οργανισμό για να τον στηρίξει, μαζί με άλλα 150 άτομα από την Ελλάδα.

«Είδα ότι είναι πολλές οι γυναίκες που θέλουν να δωρίσουν και έτσι ξεκίνησα με μερικά άλλα άτομα να ψάχνουμε ποια εταιρία θα αναλάβει να φτιάξει τις περούκες. Μια ομάδα επτά ατόμων ‘’τρέχει’’ την καμπάνια και 30 συνεργαζόμενα κομμωτήρια κουρεύουν δωρεάν τους δωρητές και συλλέγουν τα μαλλιά.

Από αυτά, τα 6 βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη. Προσπαθούμε να στήσουμε νομικά τον οργανισμό και να βρούμε ένα χώρο που θα φιλοξενήσει τη δράση μας. Ελπίζουμε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης στον οποίο απευθυνθήκαμε θα μας παραχωρήσει έναν χώρο.

be strongΠαράλληλα, ξεκινούμε να καταγράφουμε τις ανάγκες για περούκες, σε συνεργασία με συλλόγους, ενώ μπορεί να απευθυνθεί σε εμάς και μεμονωμένα όποιος χρειάζεται περούκα», τονίζει η Μελίνα Κωνσταντινίδου.

Εκδηλώσεις

Με σύνθημα «Δε λυπάμαι…. βοηθάω», η επταμελής ομάδα «Donate Hair – Donate Love», που τη συμπληρώνουν οι Μαρτίνα Κορμέντζα, Ελενα Κούση, Μελίνα Ντισλιάν, Θοδωρής Οικονομάκης, Σταύρος Σπυράκης και Στάθη Κατοπόδης, έβαλε στοίχημα να ευαισθητοποιήσει ανθρώπους κάθε ηλικίας, προκειμένου να κόψουν και να χαρίσουν τα μαλλιά τους στους μικρούς αγωνιστές της ζωής.

Για το λόγο αυτό, σε συνεργασία με το Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Εβρου «ΣυνεχίΖΩ», διοργανώνουν εκδήλωση μπροστά στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης, τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου, στις 10-2 το μεσημέρι. Παράλληλα, ετοιμάζουν εκδηλώσεις σε Θεσσαλονίκη, Κατερίνη και Δράμα.

Πηγη: BeStrong.org.gr 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 

Οι φωτογραφίες που θα σας κάνουν να κλάψετε ΦΩΤΟ

Η φιλία δυο 6χρονων παιδιών που νίκησε τον καρκίνο VIDEO

Δείτε σε φωτογραφίες, πώς πρωτοεμφανίζεται ο καρκίνος του δέρματος

«Ξεγελάμε το φόβο του θανάτου κάνοντας παιδιά» – Η εκπληκτική συνέντευξη του Δ. Τριχόπουλου στο Θανάση Λάλα!