Τετάρτη 26, Οκτωβρίου 2016 2:24

Απεργοί πείνας περιγράφουν την υποχρεωτική σίτιση – Μαρτυρίες ΒΙΝΤΕΟ

Την άνοιξη του 2013 περισσότεροι από 100 κρατούμενοι του Γκουαντάναμο ξεκίνησαν απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης στη φυλακή – κολαστήριο και αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι τέλους. Δεκαέξι από αυτούς φτάνοντας πολύ κοντά στο θάνατο εξαναγκάστηκαν σε υποχρεωτική σίτιση.

Τότε η βρετανική εφημερίδα Guardian είχε δημιουργήσει ένα βίντεο animation βασισμένο στις προσωπικές μαρτυρίες πέντε κρατουμένων απεργών πείνας. Το βίντεο τη παρουσιάζει την καθημερινή βία που βιώνουν οι κρατούμενοι στο κολαστήριο του Γκουαντάναμο αλλά και τη διαδικασία της υποχρεωτικής σίτισης.

 

Την ίδια περίοδο, στο πλαίσιο της καμπάνιας του Οργανισμού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Reprieve κατά της υποχρεωτικής σίτισης, , ο Αμερικανός ηθοποιός και ράπερ Γιασίν Μπέι συμμετείχε με τη θέλησή του στη διαδικασία και κινηματογραφήθηκε από τον βραβευμένο με Bafta σκηνοθέτη Asif Kapadia.

Έχοντας υποβληθεί σε υποχρεωτική σίτιση ο Γιασίν Μπέι περιγράφει στο βίντεο αυτά που έζησε. «Δεν ήξερα τι να περιμένω. Όταν μου έβαλαν το σωληνάκι δεν αισθάνθηκα τόσο άσχημα, αλλά μετά άρχισε το κάψιμο. Και τότε έγινε αφόρητο. Ένιωθα σαν κάτι να εισέρχεται στον εγκέφαλο μου και να κατεβαίνει μετά στο λαρύγγι μου και πραγματικά δεν μπορούσα να το αντέξω», λέει.

 

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι ιδιαίτερα σκληρές.

 

  Πηγή: tvxs.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 

Η φιλία δυο 6χρονων παιδιών που νίκησε τον καρκίνο VIDEO

Τραυματισμένοι πολίτες της Σάμου…περιμένουν το ΕΚΑΒ (φωτο & βίντεο)

ΚΕΘΕΑ: Όλο και λιγότερα τα μέσα…

Δείτε σε γράφημα πώς επανέρχεται ο οργανισμός μας, 15 χρόνια μετά τη διακοπή του καπνίσματος