Σάββατο 22, Οκτωβρίου 2016 10:46

Νέα μονάδα υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ στις φυλακές Κορυδαλλού

71645E9F3E5DF0381DCDD262C58D64EAΤη Μονάδα φαρμακευτικά υποβοηθούμενης θεραπείας της εξάρτησης του ΟΚΑΝΑ στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού εγκαινίασε, την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος μαζί με τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, Μιχάλη Κατρίνη. Παρόντες ήταν ο Αντιπρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Γ. Μαριδάκης, το Μέλος του ΔΣ, Δ. Παπαθεοδωρόπουλος, ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του προγράμματος στις φυλακές, Κ. Κοκκώλης, ο Υποδιευθυντής του σωφρονιστικού καταστήματος Κορυδαλλού, κ. Γιαννακόπουλος και η Προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας κ. Φραγκαθούλα.

 KORIDALLOS

Η μονάδα λειτουργεί από τις αρχές της εβδομάδας και ήδη 8 άτομα λαμβάνουν σε καθημερινή βάση το φαρμακευτικό υποκατάστατο (μεθαδόνη) με την απαραίτητη ψυχοκοινωνική υποστήριξη. Οι αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα ανέρχονται ήδη σε 70 και υπολογίζεται ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα θα καλύπτει σε καθημερινή βάση 150-200 θεραπευόμενους. Η μονάδα στελεχώνεται από έναν ψυχίατρο, μια ψυχολόγο και μια νοσηλεύτρια, ενώ σύντομα αναμένεται να ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό, ώστε να ανταποκριθεί πλήρως στο σύνολο των θεραπευτικών αιτημάτων.

b2a368e736a1737075926a713d901e8a_L

Ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, κ. Μ. Κατρίνης δήλωσε:

 «Μετά τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα, η θεραπεία της εξάρτησης είναι μια πραγματικότητα και στις φυλακές Κορυδαλλού.  Τα πρώτα αποτελέσματα από τη λειτουργία των προγραμμάτων του ΟΚΑΝΑ στις φυλακές είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και συνηγορούν υπέρ της αναγκαιότητας επέκτασής τους και στα υπόλοιπα σωφρονιστικά καταστήματα. Στόχος μας είναι να παρέχονται ίσες και ίδιες ευκαιρίες θεραπείας για όλους, τόσο στην κοινότητα, όσο και στις φυλακές.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 

Ο ΟΚΑΝΑ προσλαμβάνει προσωπικό για προγράμματα υποκατάστασης στις φυλακές

Τί λέει για τον ΟΚΑΝΑ στον 6μηνο απολογισμό του, ο Πρόεδρος του Οργανισμού

ΚΕΘΕΑ: Όλο και λιγότερα τα μέσα…

Πώς και γιατί η κυβέρνηση θέλει να κλείσει το 18 ΑΝΩ;