Τετάρτη 26, Οκτωβρίου 2016 11:16

Υπάρχουν εξωγήινες ασθένειες; Τι συνέβη στο Καράνκας όταν έπεσε μετεωρίτης;

karankas5

Τον Σεπτέμβριο του 2007 στην περιοχή του Καράνκας στο Περού, ένας μικρός βοσκός παρακολουθούσε ένα περίεργο φαινόμενο στον ουρανό. Σαν να είχε πάρει φωτιά η νύχτα, ένα αντικείμενο πυρακτωμένο, έσκιζε την ατμόσφαιρα με ταχύτητα. Ο μικρούλης παρακολουθούσε την πορεία του μέχρι που εκείνο το αντικείμενο προσέκρουσε στην επιφάνεια.

 karankas1

Ήταν ένας μετεωρίτης. Ένας μεγάλος μετεωρίτης που έπεσε κοντά στη λίμνη Τιτιτάκα. Οι κάτοικοι ξύπνησαν έντρομοι. Έγινε κάτι σαν μικρός σεισμός. Από τη σύγκρουση σηκώθηκε ένα περίεργο σύννεφο σκόνης. Εκατοντάδες χωρικοί από τα γύρω χωριά έσπευσαν να δουν τι συνέβη. Όλοι εισέπνευσαν την σκόνη που είχε σηκωθεί από τη σύγκρουση. Μέσα σε 2 ημέρες 600 από αυτούς παρουσίασαν έντονα σημάδια δηλητηρίασης και κάποιοι άρχισαν να πεθαίνουν. Το ίδιο και τα ζώα τους.

 karankas2

Οι επιστήμονες που έσπευσαν στην περιοχή, μαζί με κλιμάκιο γιατρών από τη ΝΑΣΑ που πήγε στο Περού για αυτό το σκοπό, διέγνωσαν δηλητηρίαση από αρσενικό. Τι είχε συμβεί: κατά την πρόσκρουση το νερό της λίμνης έβρασε από τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν και έγινε ατμός. Το νερό της λίμνης όμως είναι πλούσιο σε αρσενικό, το οποίο και αυτό εξαερώθηκε και οι άνθρωποι το εισέπνευσαν. Όμως από την άλλη, οι νεκροψίες δεν έδειξαν ουσιαστικά δηλητηρίαση από Αρσενικό.

 karankas3

Η κυβέρνηση ανεπίσημα ενημέρωνε τους κατοίκους να πίνουν μόνο εμφιαλωμένο νερό, αλλά και όταν δουν περίεργα αντικείμενα στον ουρανό να απομακρύνονται. Συνέστησε επίσης να μην αγγίζουν πέτρες, σκόνη και σωματίδια από τον μετεωρίτη που είχαν διασκορπιστεί σε μεγάλη ακτίνα.

 karankas00

Οι κάτοικοι συνέχιζαν να αρρωσταίνουν και πολλοί να πεθαίνουν. Στο Περού άρχισε να επικρατεί πανικός. Τι είχε συμβεί με τον μετεωρίτη των 5 μέτρων που χτύπησε τη λίμνη; Οι κάτοικοι συνέχιζαν να δηλητηριάζονται, τα σενάρια και οι θεωρίες συνωμοσίας έδιναν και έπαιρναν. Τελικά αποφασίστηκε να μπει ένα τέλος σε όλα αυτά και επίσημα να υποστηριχθεί η εκδοχή της δηλητηρίασης από αρσενικό.

 karankas0

Ο καθηγητής Don Yeomans του Jet Propulsion Laboratory της NASA στην Πασαντένα της Καλιφόρνια, ΗΠΑ, δήλωσε πψς «το αρσενικό ευθύνεται για αυτή την κατάσταση. Το αρσενικό που υπήρχε στη λίμνη, εξαερώθηκε και οι κάτοικοι το εισέπνευσαν.» Η υπόθεση κάπου εκεί έκλεισε αλλά ακόμη και σήμερα κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για κάτι…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ότι θέλετε να μάθετε για τις ψυχικές ασθένειες από το Α μέχρι το Ω

Προς καπνιστές : Αυτές οι 6 τροφές θα καθαρίσουν τη νικοτίνη από το σώμα σας

Τα 3 φαγητά που έχουν απαγορευτεί παγκοσμίως αλλά ακόμη, τα τρώνε στις ΗΠΑ

Δείτε τι συμβαίνει στους πνεύμονες ύστερα από κάπνισμα 60 τσιγάρων!

Δείτε τη δημιουργία από το μηδέν, μιας καρδιάς από βλαστοκύτταρα VIDEO