Τετάρτη 26, Οκτωβρίου 2016 21:08

SPICE: Νέο θανατηφόρο ναρκωτικό κυκλοφορεί μέσω ιντερνετ, ως «φυτική ουσία» (ΒΙΝΤΕΟ)

spice22Το Spice είναι το νεό εξαιρετικά εθιστικό ναρκωτικό, πιο επικίνδυνο και από την ηρωίνη, που έχει οδηγήσει στο θάνατο περισσότερους από 300 άνθρωπους στη Σουηδία μέσα στο 2014 , ενώ δεκάδες θάνατοι έχουν επίσης καταγραφεί και στην Ρωσία όπου το νέο συνθετικό ναρκωτικό κάνει θραύση. Το Spice (Spice Silver, Spice Gold και Spice Diamond) παρασκευάζεται από χημικά υποκατάστατα κάνναβης, είναι φθηνό (περίπου δέκα ευρώ ανά γραμμάριο), διαλύεται σε τσάι και σύμφωνα με τους ειδικούς αν καπνιστεί μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση ή να προκαλέσει αναπνευστική ανεπάρκεια και ακαριαίο θάνατο.

 

Τα συστατικά του είναι δύσκολο να εντοπιστούν εφόσον τα περισσότερα μπορούν νόμιμα να αποκτηθούν από το ίντερνετ. Το Spice αποτελείται στην ουσία από μείγμα βοτάνων και πλασάρεται στο εμπόριο ως νόμιμο «αρωματικό θυμίαμα» ή ως «φυτικό μείγμα για κάπνισμα». Εξαιτίας των χημικών συστατικών του η επίδραση του Spice στον οργανισμό είναι άμεση όπως και ο εθισμός ενός χρήστη. Γιατροί προειδοποιούν ότι οι κίνδυνοι από το συγκεκριμένο ναρκωτικό μπορεί να είναι μεγαλύτεροι από την ηρωίνη λόγω του πολύ ευκολότερου τρόπου να το προμηθευτεί κανείς, και της χαμηλής του τιμής.

 


Αν και το «Spice» έχει γίνει γνωστό σαν νέο ναρκωτικό εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια, τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει μια ανησυχητική αύξηση στη χρήση του. Πιο συγκεκριμένα τον περασμένο Σεπτέμβριο σημειώθηκαν στη Ρωσία πάνω από 20 θάνατοι που προκλήθηκαν από χρήση Spice, ενώ εκατοντάδες ήταν αυτοί που νοσηλέυτηκαν σύμφωνα με τον διευθυντή της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ναρκωτικών.

 

Πηγή: www.lifo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ : 

Οι έφηβοι που καπνίζουν μαριχουάνα κινδυνεύουν από ψύχωση ή σχιζοφρένεια

Διαβάστε πόσο επικίνδυνο είναι το χασίς, παρά τα όσα λέγονται

ΚΕΘΕΑ και κρίση: Αυξάνονται οι χρήστες ουσιών, μειώνεται η κρατική χρηματοδότηση

Δείτε τι συμβαίνει στους πνεύμονες ύστερα από κάπνισμα 60 τσιγάρων!