Τετάρτη 26, Οκτωβρίου 2016 9:29

Ποια σημάδια στο πρόσωπο μας μαρτυρούν προβλήματα υγείας;

face2

Ξεκινάμε από τους λευκούς κύκλους μέσα στην ίριδα του ματιού. Συνήθως αυτός ο κύκλος εμφανίζεται όταν έχουμε υψηλή χοληστερίνη. Σημάδι υψηλής χοληστερίνης είναι επίσης και κάποια μικρά σπυριά από λίπος στα βλέφαρα. Κάντε άμεσα εξετάσεις.

Και μιας που είπαμε βλέφαρα, τι μπορεί να σημαίνει εάν κάποιο πρωί σηκωθήκατε και μπροστά στον καθρέπτη είδατε τα βλέφαρα σας λίγο πεσμένα; Μην το περάσετε αψήφιστα. Μπορεί να πρόκειται για την «παράλυση του Bell». Μια πάθηση κατά την οποία μία από τις πλευρές του προσώπου παρουσιάζει παράλυση των μυών. Τα πεσμένα βλέφαρα είναι μια πρώτη ένδειξη.

Εάν πάλι δείτε πεσμένα τα βλέφαρα σας, προσπαθήστε να μιλήσετε γιατί μπορεί κατά τη διάρκεια του ύπνου να πάθατε κάποιο μικρό εγκεφαλικό.

Και μετά τα μάτια σειρά έχουν τα δόντια. Πριν τα βουρτσίσετε το πρωί παρατηρήστε τα. Εάν βλέπετε το σμάλτο τους λεπτό και ταυτόχρονα όταν ξαπλώνετε έχετε και καούρες, τότε μπορεί να μιλάμε για ένδειξη γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Τα οξέα του στομάχου φθείρουν τα δόντια.

Ιδιαίτερη προσοχή, αφού αναφερόμαστε στη στοματική κοιλότητα να δείχνετε στη γλώσσα σας. Εάν δείτε μαύρα στίγματα σημαίνει ότι δεν την καθαρίζετε καλά και οι θηλές της αρχίζουν να φράζουν.

face3

Παρατηρήστε καλά το χρώμα στα μάγουλα σας. Είναι ροδαλό; Εάν ναι, τότε όλα πάνε καλά. Εάν όμως το χρώμα είναι μπλε ή μωβ, τότε αυτό μπορεί να δείχνει πως το αίμα δεν οξυγονώνεται επαρκώς. Μπορεί να μιλάμε για αυξημένη αρτηριακή πίεση στις αρτηρίες που τροφοδοτούν τους πνεύμονες. Το αίμα δίχως αρκετό οξυγόνο, είναι μπλε ή μωβ.

Εάν δείτε το πρόσωπο σας να χάνει το χρώμα του και το δέρμα να γίνεται κίτρινο, για μεγάλο χρονικό διάστημα και να μην επανέρχεται, μπορεί να μιλάμε για βλάβη στο συκώτι. Πηγαίνετε αμέσως στον γιατρό για εξετάσεις

Αν είστε γυναίκα και τα μαλλιά σας αραιώνουν, μπορεί να έχετε θεματάκι με τον θυρεοειδή σας. Μπορεί βέβαια να χρειάζεστε και σίδηρο και ο οργανισμός σας να σας το δείχνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε σε γράφημα πώς επανέρχεται ο οργανισμός μας, 15 χρόνια μετά τη διακοπή του καπνίσματος

4 πράγματα που έκαναν οι γονείς μας και εάν γίνονταν σήμερα θα πήγαιναν φυλακή

Μην καπνίζετε πριν κοιμηθείτε- Διαβάστε τι μπορεί να πάθετε

Πικρές αλήθειες για τον αλκοολισμό, από το στόμα του Ρόμπιν Γουίλιαμς (βίντεο με ελλ.υπότιτλους)