Παρασκευή 28, Οκτωβρίου 2016 2:31

Κι όμως, τα αναψυκτικά μας…γερνάνε!

soft drinksΕπιστήμονες συνδέουν τα αναψυκτικά με την πρόωρη γήρανση και τον πρόωρο θάνατο.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς γιατρός για να καταλάβει πως η μεγάλη κατανάλωση αναψυκτικών δεν κάνει καλό στην υγεία μας.

Κι αυτό γιατί εξ’ αιτίας της μεγάλης ποσότητας ζάχαρης που περιέχουν μας κάνει να προσθέτουμε κιλά και να χαλάμε και τα δόντια μας. Τώρα όμως, ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, μπόρεσαν να συνδέσουν την κατανάλωση αναψυκτικών με την πρόωρη γήρανση, ακόμα και τον πρόωρο θάνατο.

Για να βγάλουν αυτό το συμπέρασμα, Δρ Elissa Epel και η ομάδα της έκαναν έρευνες σε υγιείς ασθενείς. Οι επιστήμονες τονίζουν πως ακόμα κι αν δεν παίρνουμε κιλά από τα soft drinks.jpg3αναψυκτικά αυτό δε σημαίνει πως δεν επιβαρύνουν την υγεία μας με άλλους τρόπους. Ένας από αυτούς είναι να επιταχύνουν την γήρανση των κυττάρων μας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως αυτοί που έπιναν περισσότερα ροφήματα με ζάχαρη εμφάνιζαν μικρότερα τελομομερή, που είναι τα χρωμοσώματα που έχουν να κάνουν με την βιωσιμότητα των κυττάρων. Όσο πιο κοντό είναι το τελομερές τόσο πιο γρήγορη η διαδικασία γήρανσης και άρα πιο υψηλός και ο κίνδυνος ακόμα και για πρόωρο θάνατο.

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

ΠΡΟΣΟΧΗ: Γιατί πρέπει να σταματήσετε να πίνετε αναψυκτικά

Εξυπνες συμβουλές για να αποφύγετε τις κραιπάλες στο τραπέζι της Πρωτοχρονιάς

Μικρά μυστικά για να μην πονάει το στομάχι σας

Δείτε καρέ – καρέ πώς φτιάχνονται τα λουκάνικα και δεν θα ξαναφάτε ποτέ hot dog (VIDEO)