Τρίτη 25, Οκτωβρίου 2016 1:34

Από τι κινδυνεύουν να πεθάνουν όσοι εργάζονται σε βάρδιες;

Σύμφωνα λοιπόν με τον ΠΟΥ (Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) όσοι εργάζονται σε κυλιόμενες βάρδιες, αντιμετωπίζουν εξαιρετικά μεγάλο κίνδυνο για πρόωρο θάνατο από καρδιά, ή καρκίνο στους πνεύμονες.

Η έρευνα έγινε σε ανθρώπους που εργάζονται συνέχεια με βάρδιες και αυτές δεν είναι άλλες από τις νοσοκόμες. Οι νοσοκόμοι δουλεύουν πότε πρωί, πότε μεσημέρι και πότε βράδυ. Ειδικά για τις νυχτερινές βάρδιες ο ΠΟΥ τονίζει πως αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα διότι απορυθμίζουν το κιρκαδιανό ρολόι μας, το γνωστό βιολογικό ρολόι.

Η επικεφαλής της έρευνας, καθηγήτρια στην ιατρική σχολή του Χάρβαρντ δρ Εύα Σερνάχμερ, και η ομάδα της μελέτησαν στοιχεία παλαιότερων ερευνών που αφορούσαν 75.000 νοσοκόμες για μια περίοδο 22 ετών. Όσες νοσοκόμες έκαναν νυχτερινή βάρδια για περισσότερους από 60 μήνες, τότε είχαν αυξημένη πιθανότητα πρόωρου θανάτου κυρίως από καρδιά.

Μάλιστα ο κίνδυνος αυξανόταν όσο περισσότερα χρόνια έκανε κάποια νοσοκόμα συνεχώς νυχτερινές βάρδιες. Η ίδια έρευνα έδειξε ότι αυξανόταν τα ποσοστά καρκίνου στους πνεύμονες σε όσες νοσοκόμες εναλλάσσονταν σε βάρδιες από βράδυ σε πρωί και τούμπλαλιν, σε ένα διάστημα 15 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε τις ρυτίδες σας να εξαφανίζονται, μ’αυτήν την καταπληκτική τονωτική λοσιόν!

Μια ελληνική συνταγή 6.000 ετών που μειώνει τα τριγλυκερίδια και προστατεύει από πολλές ασθένειες

Τα ιδανικά τραγούδια για να κάνει σεξ ένα ζευγάρι, ποια ανεβάζουν την λίμπιντο;- ΛΙΣΤΑ

Διαβάστε την εκπληκτική ιστορία του «ανθρώπου με τη μάσκα»