Παρασκευή 21, Οκτωβρίου 2016 15:05

Γνωρίζετε ποιοι είναι οι 5 πιο έξυπνοι άνθρωποι στην σύγχρονη ιστορία ;

clevertesla

Στο Νο 5: Ο Νίκολα Τέσλα. Ήταν εφευρέτης, μηχανολόγος, ηλεκτρολόγος μηχανικός, και ένας από τους σημαντικότερους φυσικούς στην ιστορία της επιστήμης. Οι μελέτες του στην εφαρμογή του εναλλασσόμενου ρεύματος, άνοιξαν νέους δρόμους σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Σήμερα χάρη στον Τέσλα κάθε σπίτι ηλεκτροδοτείται. Επιχείρησαν να τον βγάλουν τρελό, όταν μίλησε για ηλεκτρική ενέργεια η οποία θα έπρεπε να είναι δωρεάν για όλο τον κόσμο. Το FBI τον παρακολουθούσε στενά, όταν αντιλήφθηκε ότι προσανατολιζόταν προς την Σοβιετική Ένωση ένα «τροχαίο ατύχημα» τον τρόμαξε αρκετά ώστε να σταματήσει να ασχολείται με την πολιτική. Όταν οι Ναζί εισέβαλαν στην πατρίδα του τη Γιουγκοσλαβία, εργαζόταν επάνω σε σχέδια για την κατασκευή ενός υπερόπλου που θα διέλυε τους εισβολείς. Πέθανε το 1943. Τον βρήκαν αρκετές ημέρες μετά αφού στο κτήμα όπου εργαζόταν είχε αναρτήσει την επιγραφή: «ΜΗΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ» Σύγχρονοι μελετητές του έργου του τον έχουν αποκαλέσει «τον άνθρωπο που εφηύρε τον Εικοστό Αιώνα»

 cleverxoking

Στο Νο 4: Στήβεν Χόκινγκ. Ο τετραπληγικός επιστήμονας που για να επικοινωνήσει, να μιλήσει και να κινηθεί χρειάζεται τη βοήθεια ενός υπολογιστή. Όμως όσο το κορμί του τον έχει «πουλήσει» (πάσχει από αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση), άλλο τόσο το μυαλό του δεν έχει όρια. Πρόκειται για έναν Βρετανό επιστήμονα που έχει ανοίξει νέους δρόμους στην κβαντική φυσική, την κοσμολογία και την ενέργεια και ακτινοβολία που εκπέμπουν οι μαύρες τρύπες. Είναι Επίτιμος Συνεργάτης της Βασιλικής Κοινωνίας των Τεχνών, ισόβιο μέλος στην Επισκοπική Ακαδημία Επιστημών, και αποδέκτης του Προεδρικού Μεταλλίου της Ελευθερίας, το υψηλότερο πολιτικό βραβείο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Χώκινγκ ήταν Καθηγητής Μαθηματικών στο πανεπιστήμιο του Κείμπριτζ μεταξύ 1979 και 2009. Παντρεύτηκε δύο φορές και έχει τρία παιδιά.

 clevertao

Στο Νο 3: Τέρενς Τάο. Όταν μέτρησαν το IQ του μαθηματικού Τάο, τα έχασαν. Η κλίμακα έγραψε τον μαγικό αριθμό 230. Στα 2 του χρόνια έλυνε άνετα μαθηματικές πράξεις. Στα 9 του φοιτούσε ήδη μαθηματικά, στο πανεπιστήμιο. Στα 20 του πήρε PhD (διδακτορικό) από το Πρίνστον και στα 24 του έγινε ο νεότερος καθηγητής στην ιστορία του UCLA. Οι μελέτες του επάνω στην απόδειξη των αριθμών, στις διαφορικές εξισώσεις και στη συνδυαστική και αρμονική ανάλυση των εξισώσεων έχουν προχωρήσει τα μαθηματικά ένα επίπεδο πιο μπροστά.

 cleverdavi

Στο Νο 4: Λεονάρντο Ντα Βίντσι: Όταν οι συνομήλικοι πίστευαν ακόμη ότι η γη είναι επίπεδη, εκείνος κατασκεύαζε ελικόπτερα και πτητικές μηχανές και δημιουργούσε σχέδια με το ανθρώπινο σώμα και τα όργανα του. Επιβεβαίωνε θεωρίες σχετικά με τις τεκτονικές πλάκες και τη… γεωγραφία του χρόνου, ενώ όταν βαριόταν έφτιαχνε αριθμομηχανές, και ανέλυε την υδροδυναμική για τη δημιουργία καλύτερων καραβιών. Μελετούσε το πέταγμα των πουλιών για να μπορέσει κάποτε να πετάξει και ο άνθρωπος. Τον Απρίλιο του 1489 ξεκίνησε τη συγγραφή ενός βιβλίου υπό τον τίτλο Περί της ανθρώπινης μορφής, το οποίο όμως δεν ολοκλήρωσε ποτέ. Παράλληλα έκανε διάφορες μελέτες πάνω στην ανθρώπινη ανατομία, συγκρίνοντας τις «θεωρίες» του με τη μοναδική σωζόμενη σχετική θεωρία που υπήρχε την εποχή εκείνη, τον Άνθρωπο του Βιτρούβιου. Ο Βιτρούβιος είχε καταλήξει στο συμπέρασμα πως το ανθρώπινο σώμα—με τα χέρια σε έκταση—μπορούσε να χωρέσει στα δύο τέλεια γεωμετρικά σχήματα, τον κύκλο και το τετράγωνο και πως το κέντρο του σώματος ήταν ο αφαλός. Ο Λεονάρντο, με τις δικές του μελέτες, διόρθωσε κάποιες ανακολουθίες του Βιτρούβιου. Αν και η γνώση των ανθρώπινων διαστάσεων και αναλογιών ήταν δεδομένη για πολλούς από τους καλλιτέχνες του 15ου αιώνα, ο Λεονάρντο ήταν ο μοναδικός που επιχείρησε τόσο λεπτομερείς μελέτες. Είναι ακόμα γνωστό από αρκετά σχέδια του, πως μελετούσε τις διαστάσεις του ανθρώπινου κρανίου και τις «κοιλότητες» του εγκεφάλου. Επίσης είχε κάνει αρκετές μελέτες πάνω στην εγκυμοσύνη και την ανατομία της γυναίκας κατά την διάρκεια αυτής.

 clevereinstain

Στο Νο 1: Αλβέρτος Αινστάιν. Το 1999 του αποδόθηκε μετά θάνατον, από το περιοδικό TIME, ο τίτλος: person of the Century. Οι μελέτες του στην φυσική, την πυρηνική φυσική, τη θεωρία της σχετικότητας. Μίλησε για ταχύτητες, για μάζες, για το άτομο και τη σχάση του. Το 1905 δημοσίευσε τέσσερα άρθρα στο γερμανικό επιστημονικό περιοδικό Χρονικά της Φυσικής (Annalen der Physik) (τόμος 17) καθώς και τη διατριβή με την οποία απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης. Στο πρώτο από τα τέσσερα άρθρα έδωσε την εξήγηση του φωτοηλεκτρικού φαινομένου, για την οποία του απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ το 1921.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα 10 πιο υψηλά IQ στον κόσμo. Ποιοί είναι οι εξυπνότεροι άνθρωποι;

Δείτε στο συγκινητικό βίντεο, το μωρό με την μεγαλύτερη συναισθηματική νοημοσύνη

Τα 3 φαγητά που έχουν απαγορευτεί παγκοσμίως αλλά ακόμη, τα τρώνε στις ΗΠΑ

Δείτε τη δημιουργία από το μηδέν, μιας καρδιάς από βλαστοκύτταρα VIDEO