Πέμπτη 27, Οκτωβρίου 2016 16:45

Ποια όργανα του σώματος μας είναι «άχρηστα»;

Υπάρχουν κάποιες επιστημονικές απόψεις που θεωρούν ορισμένα όργανα του ανθρώπινου σώματος, άχρηστα. Υπάρχουν και άλλες επιστημονικές απόψεις που τονίζουν ότι κανένα όργανο δεν είναι άχρηστο και όλα διαδραματίζουν κάποιο ρόλο στο υπέροχο αυτό εργοστάσιο που λέγεται ανθρώπινο σώμα.

organoamigd

Οι αμυγδαλές: Πολλοί θεωρούν πως το μόνο που προσφέρουν οι αμυγδαλές είναι να μας… αρρωσταίνουν. Δηλαδή δεν προσφέρουν το παραμικρό και για το λόγο αυτό πολλοί παιδίατροι συνιστούν όταν ένα παιδάκι αρρωσταίνει συνέχεια με τα λαιμά του να αφαιρούνται οι αμυγδαλές. Πάντως μια πρόσφατη έρευνα από το πανεπιστήμιο του Μπάφαλο των ΗΠΑ, διαπίστωσε πως όταν αφαιρούνται οι αμυγδαλές, τότε εμφανίζεται αργότερα μείωση της κινητικότητας (ελάχιστη φυσικά) και αύξηση του σωματικού βάρους.

 organoxoli

Χοληδόχος κύστη: Έχετε ποτέ βιώσει πόνο από πέτρα στη χολή; Είναι εξαιρετικά έντονος, σχεδόν βίαιος και συνεχής. Κάποιοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η χοληδόχος κύστη πρέπει να αφαιρείται ακριβώς επειδή δημιουργεί πέτρες. Κάποιοι άλλοι όμως λένε ότι η λειτουργία της είναι εξαιρετικά σημαντική αφού αυτό το όργανο, γαλακτωματοποιεί το λίπος που προσλαμβάνουμε.

 organoskolik

Σκωληκοειδής απόφυση: Κάποιοι υποστηρίζουν πως πρόκειται για ένα εντελώς άχρηστο όργανο, το οποίο μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει (και σε σπάνιες περιπτώσεις, ακόμη και το θάνατο). Όμως νεότερες έρευνες έδειξαν ότι σε εκείνο το σημείο συγκεντρώνεται πλήθος λεμφαδένων οι οποίοι ουσιαστικά βοηθούν το παχύ έντερο να καθαρίσει από τα βακτήρια του.

 organokokigas

Ιερό Οστό: Ή αλλιώς κόκκυγας. Είναι ότι απέμεινε από την εποχή που και οι άνθρωποι είχαν ουρά. Το συγκεκριμένο οστό δεν έχει καμία λειτουργία, ενώ πολλές φορές στην περιοχή δημιουργούνται και κύστες οι οποίες χρειάζεται επέμβαση για να αφαιρεθούν.

 organofronimitis

Φρονιμίτες: τα δόντια της μετεφηβικής εποχής. Τα δόντια που βγαίνουν αργά και συχνά βασανιστικά στο πίσω μέρος της γνάθου και που συχνά αφαιρούμε και σε αυτό συμφωνούν και οι οδοντίατροι. Οι φρονιμίτες υπάρχουν επειδή στο DNA του ανθρώπου είναι ακόμη χαραγμένες συνήθειες από μια άλλη παλαιά, προϊστορική εποχή. Σήμερα δεν προσφέρουν το παραμικρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί πρέπει να προσέχετε με τους άνδρες που ανεβάζουν selfies στο διαδίκτυο;

Έχετε δει ποτέ γέννηση με καισαρική τομή; VIDEO

Γιατί οι γιατροί υποκλίνονται μπροστά σε αυτό το νεκρό παιδί;

10 απίστευτες φωτογραφίες από ζώα που κάνουν σεξ